Успехът е мой дълг и моя отговорност

Живко Василев

Млад, ентусиазиран, целеустремен – Живко Василев е част от Форевър от 2016 г. и още на старта на бизнеса си с компанията прави заявка за големите цели, които преследва. На втория месец след включването си вече e Супервайзор, а две години по-късно – Мениджър. Всяко покорено предизвикателство веднага замества с ново и неизменно постига всичко набелязано. Днес доказва, че смутните времена не могат да бъдат оправдание и с усърдие и постоянство се квалифицира на първо ниво в програма FOREVER2DRIVE, което ще му носи допълнителна премия от до 400 евро в продължение на 36 месеца. Чуйте какво сподели с нас най-младият Мениджър ОРЕЛ в България!

Началото

Израснах в семейство, в което родителите ми си мислеха, че работата дава сигурност. Но един ден баща ми се прибра вкъщи и ни съобщи лошата новина, че са го съкратили заради кризата. Майка ми започна да работи на три места, за да оцеляваме. Още си спомням как всеки месец броеше парите до заплата, а като ги вземеше, веднага отиваше в банката, за да погасява кредити. Ставаше рано сутрин и се прибираше късно вечер. Понякога пропускаше дори и празниците. Но всички знаем какво се случва с хората, които нямат време и живеят постоянно под стрес. Майка ми се разболя много сериозно и започнахме да обикаляме по болници. След третата ѝ операция стоях в коридора на болницата и не знаех дали ще я видя отново. Тогава си зададох един въпрос, който промени живота ми завинаги: „Искам ли след време моите деца да преживеят всичко това, което преживях аз?“ Отговорът беше категорично НЕ!

Тогава взех решение да стана част от Форевър. Бях едва на 19. Не работех и нямах никакви доходи, за да опитам продуктите. Но знаех, че ако не променя нещо, ще продължа да живея сиво и скучно, с болка и лишения. Помолих майка си да ми даде пари назаем от парите за нейното лечение и ѝ обещах, че някой ден ще ѝ ги върна. Нямах опция да не успея в бизнеса. Два месеца по-късно вече бях Супервайзор.

Страховете и притесненията

Признавам си, че когато започнах бизнеса, имах ужасно много страхове. Никой от семейството ми не беше правил бизнес. Нямах никакъв опит, нямах пари и бях адски неуверен. Когато споделих с най-добрите си приятели, те ми казаха, че това е „схема“ и само ще си изгубя парите. В началото се стреснах, но после се успокоих, като се сетих, че няма как да ми вземат парите, защото и без това нямах никакви. Онова, от което най-много се страхувах, беше да не би приятелите да ми се подиграват. Действително, имаше много хора, които в началото ми се подиграваха, но после разбрах, че те не са ми били истински приятели.

Мениджър ОРЕЛ

В бизнеса съм от четири години и за втора поредна година съм най-младият мениджър ОРЕЛ в България. Мениджър станах през април 2018 г., а както всички знаем, квалификацията за ОРЕЛ започва през май. В началото рационалното ми мислене повтаряше, че това е прекалено висока цел и няма смисъл изобщо да се боря за нея, защото през първите три месеца правех средно по 35 б.т. и изоставах доста. Но все пак станах ОРЕЛ и то благодарение на Васил Парушев, който през цялото време ми повтаряше, че е възможно да го направя. Явно е бил доста упорит, защото в един момент започнах и аз да си го повтарям. Има една стара приказка, че ако повторим една лъжа 1 000 пъти, тя се превръща в истина. Повтарях си тази лъжа всеки ден по стотици пъти. Пишех си я всяка сутрин и всяка вечер. Всяка вечер заспивах с тази мисъл. Вървях по улицата и си повтарях, че аз съм най-младият мениджър ОРЕЛ в България. Хората ме гледаха и ме мислеха за луд, но не ми пукаше, защото бях решил, че ще постигна целта. Втората година изпълних условията за квалификация два месеца и половина преди края на периода. Защо ли? Защото вече вярвах, че е възможно.

Forever2Drive

Най-лесното нещо, което някога съм постигал, беше програмата за кола Forever2Drive. Най-трудното нещо, което някога съм постигал, беше да повярвам, че момчето, което започна бизнеса си от общежитието, е способно да го направи.

Моята мотивация

Всеки ден се събуждам и си лягам с една мисъл: „Какво ще оставя след себе си?“ Вярвам, че успехът е мой дълг, мое задължение и моя отговорност! Защото само когато човек постигне огромен успех, е способен да вдъхнови и другите да мечтаят и да постигат повече, за да променят и своя живот. А посеем ли семенцата на величието в сърцата на хората, ние ставаме безсмъртни.

Визията за бъдещето

Онова, което отличава великите лидери от посредствените, е че те имат визия за бъдещето. Едни ги наричат луди, други – мечтатели. Но в крайна сметка те променят света завинаги. Повечето хора са реалисти – виждат нещата такива каквито са. Но има един малък процент от живеещи в бъдещето. Те винаги виждат нещата такива, каквито биха могли да бъдат. Винаги виждат потенциала у хората и им помагат да повярват, че са способни на велики неща.

Ако искате, мислете ме за мечтател, но аз твърдо вярвам, че в България вече има няколко Диаманта. Те знаят кои са и аз няма да спра да вярвам в тях, защото знам на какво са способни и е въпрос на време да го постигнем заедно!

Победителите никога не се отказват.

Отказващите се никога не побеждават.

Споделете с приятели:

Нагоре