Не позволявайте на рутината да ви спира

Рекс Моън

Мнозина от нас, които опитваме нещо ново или променяме посоката си, сме мотивирани от неща в живота, които не вървят така, както сме си ги представяли. В това няма нищо лошо. Все пак, както сте ме чували да казвам и друг път, ако нещо не ви кара да се усмихвате, променете го.

Въпреки това бих искал да поговорим колко важно е от време на време да поемаме по нов път дори в моментите, когато животът ни върви съвсем по план. През изминалите 43 години съм виждал как собственици на Форевър бизнес стигат до фаза, в която се установяват в удобна рутина. Всяка сутрин стават, правят едно и също и знаят, че бизнесът им ще продължи да се движи със стабилно темпо.

На мнозина това ни е добре познато. Защо да имаме потребност да правим нещо различно, когато нещата вървят добре? От промяна има смисъл, когато планът ни не се осъществява, но за какво да я правим, ако всичко се движи, както сме набелязали?

Вярвам, че моментът, когато животът ти процъфтява и нещата вървят добре, е идеалният да направиш промяна и да опиташ нещо ново. Защо ли? Защото залогът е по-нисък, а пък и можеш да откриеш, че нещо малко по-различно може за нула време да превърне добрите неща в чудесни.

Независимо в каква фаза от живота си се намирате или какво разпалва страстта във вас, винаги може да е още по-добре. Но то няма да се случи от само себе си – без ваше участие. Затова аз лично се стремя никога да не се отпускам прекалено в удобството. Никога не се примирявам с посредствеността. Форевър донесе повече щастие в живота ми, отколкото някога съм си представял. Позволи ми да обиколя света и да се запозная с толкова много от вас, както и да предложа бизнес възможност на хора в повече от 160 страни.

По пътя имаше моменти, в които можех просто да се отпусна и да продължа да правя все същото като досега. Но вместо това, винаги съм се опитвал да правя по още едно допълнително нещо всеки ден или да извърша малко по-голямо усилие и да възприема различен подход. Това ми е помогнало да съхраня мотивацията си, да се адаптирам и да разглеждам нещата от всеки ъгъл.

Знам че подобен подход може да помогне и на вас, без значение дали с бизнеса си се намирате точно там, където искате да бъдете, или търсите нещо повече. Надявам се, че ще пораздвижите нещата в ежедневието си през идните дни и седмици. Ще опитате нов продукт. Ще се разходите из част на града, която рядко посещавате. Може би ще се запознаете с нови приятели, на които да представите възможността за бизнес с Форевър. Давайте от себе си този допълнителен 1% всеки ден.

Мъничките промени могат да се натрупат и да доведат до сериозно развитие в бизнеса ви. Не се превръщайте в жертва на собствената си рутина!

Завинаги Ваш,

Рекс Моън

Главен изпълнителен директор на Форевър Ливинг Продъктс

Споделете с приятели:

Нагоре