Това, което правиш, определя характера ти

Рекс Моън

Вярвам, че у всекиго от нас се крие нещо удивително. Във всички ни има обич, решителност и съпричастност към другите, но не само намиращото се в нашето сърце ни оформя като личности. Създаваме наследството си със своите действия – с начина, по който изявяваме най-добрите си качества, и как с тяхна помощ постигаме целите си и помагаме и на другите да осъществяват своите.

Голото намерение само създава приятно усещане у нас по отношение на вярванията ни. Без действия просто си оставаме в сферата на добрите пожелания. Намеренията ни имат силата да променят света само ако ги превърнем в дела.

А най-прекрасното е, че няма минимално изискване. Поредицата от мънички моменти, които посвещавате на действия и помощ за другите, се натрупва, за да ви превърне в по-добра и по-всестранно развита личност. Дори простички жестове, като да помогнете на някого да занесе покупките си до колата, да задържите вратата на асансьора или да напазарувате на възрастен съсед. Или може би на работното си място имате колега, който изглежда много стресиран и затрупан с работа. Защо да не му предложите помощта си?

Виждате ли, навсякъде, накъдето се обърнете, има възможности да изявите най-добрите си качества. Може би просто ще извикате усмивка на нечие лице. Или този миг ще разведри целия му ден или дори цялата му седмица! Понякога дори оставяте отпечатък за цял живот.

Има ли в живота ви някой, който се чувства претоварен или много напрегнат? Занесете му някои от любимите си продукти и го насърчете да отдели малко време за себе си. Топла чаша чай с цветчета от алое с малко пчелен мед Форевър или няколко минути отмора с алое био-целулозна маска може да се окаже точно това, от което има нужда, за да си стъпи отново на краката и да си възвърне усещането за баланс.

Или пък си представете, че с вас се свърже приятел, с когото доста отдавна не сте говорили. Казва ви, че положението в работата му наскоро се е влошило много или че не е доволен от посоката, в която животът му се движи. Естествено е да му пожелаете нещата да се оправят, да му кажете, че мислите за него и че се надявате всичко да се подреди.

Ами ако вземете емпатията, която изпитвате към приятеля си, и я приведете в действие? Можете да го посетите с топла вечеря, която да споделите, или да му предложите някакъв друг вид помощ. А защо пък да не го запознаете с Форевър възможността и да го напътствате през първите най-важни дни в бизнеса?

Може дори в екипа си да имате сътрудник, който има нужда от малко допълнителни съвети и внимание. Ако инвестирате време да му помогнете да си изгради самоувереност, действията ви ще имат силата да променят живота и на двама ви към по-добро, а и животите на още много други.

Помнете, съчувствието само по себе си няма да помогне на никого да промени положението си. Благопожеланията няма да нахранят никого, нито ще напълнят джоба му, но вашите действия могат наистина да променят нечий живот. Няма по-добро място от Форевър за превръщане на добрите качества в нещо осезаемо – нещо, което ще подобри живота на хората около вас и ще съгради наследство, с което да можете да се гордеете.

Завинаги Ваш,

Рекс Моън

Главен изпълнителен директор на ФЛП

Споделете с приятели:

Нагоре