За новото начало и по-доброто бъдеще

Рекс Моън

Тече поредната година във Форевър и макар вече да не е януари, не е твърде късно да набележите целите си и да помислите за всичко, което искате да постигнете през 2021-а. Всъщност новото начало не е обвързано с първите дни на годината, то може да се случи по всяко време.

Когато нещата не вървят, винаги имате възможност да започнете начисто и да отделите време да си направите списък с цели – малки и големи. Опитайте да си представите живо мечтите си и си съставете план как да ги осъществите.

Ако тази година още не сте си набелязали цели или пък сте, но не се движите в предвиденото темпо, никога не е късно. Можете да наберете инерция по-бързо, отколкото си мислите. Ако в началото си поставите за цел да постигнете ниво Мениджър, може тя да ви изглежда само като теория и пътят до нея да е неясен. Но с течение на времето, като работите за постигането ѝ, ще започнете да виждате напредъка си и осъществяването ѝ ще става все по-реално. Докато се усетите, пред вас се отварят нови възможности и вашите цели еволюират и израстват. Започналото като цел да постигнете ниво Мениджър, се превръща в план да станете Мениджър ОРЕЛ. Планът да се квалифицирате за Глобално рали се трансформира в стремеж да получите чек от програма Chairman’s Bonus.

Важно е да помните, че постигането на дадена цел не означава, че сте прекосили финиша и можете да седнете да си почивате. Всяка една от вашите цели ви тласка напред и набира по-голяма инерция за следващия етап в живота ви. Дори поставянето на малка цел днес, ако сте готови само за нея в момента, ще ви тласне към осъществяването на по-големи в дългосрочен план. Докато размишлявате кое е следващото нещо, което искате да постигнете, не забравяйте да отделите миг, за да погледнете назад към вече покореното. Като си поставяте нови цели и съставяте списъци със задачи за вършене, не пропускайте и списъка с вече направеното.

Именно той ще ви помогне да се справяте с моментите на съмнения, когато се чувствате претрупани или целта ви се струва непостижима. Чували сте ме да казвам многократно, че великите постижения са съставени от безброй мънички победи по пътя. Записвайте си всяка една от тях.

Не всяка седмица или месец ще върви по план. Ще има моменти, когато за малко няма да постигате някоя от целите си или ще осъзнавате, че не се движите с нужното темпо, за да я осъществите. Вместо да се обезсърчавате или да си мислите, че планът ви за годината се проваля, върнете се към списъка с направените неща и си припомнете, че трудностите никога не са толкова страшни, колкото ни се струват в момента.

Независимо дали още не сте се захванали с целите си за 2021-а или вече сте поели по пътя, винаги има възможност за ново начало при нужда. Приемайте радушно всеки свеж старт със съзнанието, че винаги има нова цел, към която да се стремите, и нов шанс да приветствате всички възможности, които ви предстоят.

Завинаги Ваш,

Рекс Моън

Главен изпълнителен директор на Форевър Ливинг Продъктс

Споделете с приятели:

Нагоре