Правилно отношение за успех

Стефан и Таня Стаеви

В днешно време е истинско предизвикателство да фокусираме вниманието си върху едно нещо и да бъдем продуктивни за дълъг период от време. Разсейващите фактори около нас са стотици, а работата нерядко остава несвършена навреме.

Притеснени от съкратените срокове, започваме да действаме хаотично и неефективно и неизменно си причиняваме стрес. Всички можете да си направите извод до какви резултати води подобно състояние, нали? Вероятно добре знаете и как бихте могли да го избегнете, но някак все не се получава. Разбираме ви, защото това е част и от нашето ежедневие. Затова решихме да споделим как ние възприемаме ситуацията и се опитваме да използваме времето си ефективно и ползотворно.

Наречете го подход или отношение, както ви звучи по-добре, но според нас именно правилното отношение е ключовият елемент. Отношението ни играе изключително важна роля за усвояването на нови знания, за подобряването на уменията и за добре свършената работа. В началото на годината всички обичайно сме си поставили смели и вдъхновяващи цели за предстоящите 12 месеца и сме го направили с твърдото намерение да ги изпълним до една. С напредване на времето някои от тях отпадат, други не успяваме да изпълним въобще. Постепенно се демотивираме и се оставяме на течението, защото така или иначе изпуснахме посоката тази година… В края ѝ следва равносметка, нови цели и твърда решимост за активни действия. И така май се озоваваме в затворен кръг на (без)действие със спорадични пикове, когато все пак успеем да покорим някоя от набелязаните цели. И после пак се връщаме в света на устройствата и утъпканата пътека „ами каквото стане“.

С правилното отношение, обаче, можем да бъдем и по-продуктивни, и по-ефективни, а в резултат и много мотивирани. Какво означава за нас отношение? Трите му компонента са мисленето, действията и нагласата. Поначало отношението се изгражда във времето и се предопределя от образование, среда, опит, но е динамична величина, която подлежи на промяна под влияние на различни фактори. Ако работите в етична среда, каквато споделяме във Форевър, и сте безспорно обградени от позитивни хора, каквито срещаме в нашата компания, и имате желание да надграждате знанията и уменията си, то тогава и отношението ви към работата, общуването и живота въобще ще бъде в хармония с вашата нагласа за успех. Инвестирайте енергията си в създаване и изграждане на положително отношение към ангажиментите си, към хората около вас и към живота по принцип. Представете си колко ползотворно ще се отрази това и на бизнеса ви с компанията! Нашата работа е неразривно свързана с хората и освен много нови партньори, ще спечелите още повече приятели.

Развийте нагласата „АЗ МОГА“, оценявайте приноса и постиженията си ежедневно, правете го непременно и за другите, живейте в настоящето и използвайте времето си за създаване на стойност. Имате безусловна гаранция за успех от нас!

А чисто практично бихме обобщили съветите си така…

  • Правете си план.
  • Подреждайте задачите си по приоритети.
  • Фиксирайте време за работа и почивка. Не пренебрегвайте хобитата си, времето за семейство и приятели, времето лично за вас. Балансът винаги е най-добрият подход.
  • Поемайте по-големи и по-смели предизвикателства. Ако се справите само с едно подобно предизвикателство, ще добиете сила и увереност за още десетки, а дребните дори няма да зачитате.
  • Не се оплаквайте, няма смисъл да товарите себе си и околните.
  • Не критикувайте, защото създавате негативна вътрешна нагласа и подобно отношение.
  • Фокусирайте се върху силните си страни и използвайте тях. Да се впрягате да ремонтирате слабостите си на всяка цена е чиста загуба на време.
  • Не се сравнявайте с другите, далеч по-ефективно е да се опитвате да надминавате себе си.
  • Споделяйте и не се притеснявайте да търсите помощ.
  • Помагайте и вие. Това ще ви донесе вътрешно удовлетворение, благодарност и нов партньор в бизнеса ви с Форевър.

На финала ще перифразираме Далай Лама – времето ви на тази планета е кратко, използвайте го разумно, като помагате на другите винаги когато можете.

Нека тази година да бъдем полезни на себе си и на хората около нас. Когато отново дойде време за равносметка, ще сме надминали собствените си очаквания!

Винаги Ваши,

Стефан и Таня Стаеви

Управляващи директори на Форевър България и С. Македония

Споделете с приятели:

Нагоре