Силата на малките ежедневни действия

Стефан и Таня Стаеви

Преди около десетина дни се върнахме от едно уникално преживяване в Доминиканската република – среща на ръководния екип от централния офис на Форевър с управляващи директори на офиси по света, стопанисвали клоновете на компанията повече от 20 години. За прекрасно подбраното място, организацията и интересните дейности, които ни бяха подготвили, едва ли е нужно да разказваме, защото всички знаете, че когато Форевър прави нещо, то се реализира по най-добрия възможен начин.

Искаме да ви разкажем обаче за изключителните ни впечатления от полетата с алое, от производствения процес и от съоръженията. Част от програмата на престоя ни бе посещение на полетата с алое насаждения, които се простираха, докъдето погледът стига. Внушителна гледка! Уверяваме ви, че изглеждат точно както на филмчетата и снимките. Отработените движения и сръчността на берачите на узрелите листа придават на картината още по-голям колорит. А перфектно смазаната машина в отмерен ритъм отвежда суровината към производствените съоръжения, където следва внимателно измиване и овладяно до съвършенство изкусно отделяне на гела от вътрешността на всяко листо. Следва асептичната преработка на гела в супер модерната инсталация, изградена за целта.

Процесът е толкова добре отработен, че отстрани изглежда като детска игра, а всъщност представлява много усърден труд, захранващ всички продуктови центрове по света с милиони литри гел годишно. Ако само за миг можете да зърнете как гладко протича всичко, въпреки обработваните мащаби, ще се изумите!

И, знаете ли, цялата тази картина ни накара отново да се замислим за фундаменталните принципи за изграждане на успешен бизнес с Форевър – ежедневно повтаряне на базови дейности като лична употреба на продуктите и споделяне на ползите от тях и бизнес възможността. Защото както в основата на отглеждането, брането и производството на напитките от алое, така и в работата на всички собственици на Форевър бизнес по света си остава едно и също важно правило – усърден труд ден подир ден, без да се предаваме или отказваме. Да, понякога може да ти се струва, че да правиш едни и същи неща ежедневно е скучновато и монотонно, но резултатите са винаги налице. Представете си само, ако работниците на полетата решат, че им е твърде еднообразно да берат листата алое от насажденията или пък майсторите на филетирането кажат: „Край, от днес за разнообразие ще режа листата като краставици!“ Подобна идея няма да донесе нищо добро на никого от нас, нали? И с това не искаме да кажем, че не бива да сте креативни или пък трябва да зациклите в една и съща дейност, без да влагате ентусиазъм и желание в работата си. Само ни се иска да ви напомним, че ползването на продуктите, споделянето на ползите от тях и на бизнес възможността, както и включването на нови хора в мрежата ви са основите, върху които се гради целият ви бизнес с компанията, и най-прекия път към гарантиран успех.

А тук се включва и другата голяма сила в нашата индустрия – умножаването на всяко ваше усилие. Именно то е основният залог в мрежовия бизнес – повтаряне и разпространяване на система от няколко прости стъпки от повече хора. Така че, ако вие всеки ден прилагате съвестно системата за работа с Форевър, и партньорите ви ще правят същото, ще го повтарят и сътрудниците от техните мрежи. Ето затова дребните, ежедневни, ако щете дори ги наречете рутинни действия, водят до големи резултати. Приканваме ви никога да не спирате да правите дори и малки усилия, но всеки ден!

Винаги Ваши,

Стефан и Таня Стаеви

Управляващи директори на Форевър България и С. Македония

Споделете с приятели:

Нагоре