Силата на Форевър е силата на любовта

Рекс Моън

Проявяваме любовта си към другите под най-различни форми. Представете си приятел, който предлага на майка да държи бебето ѝ, докато тя прави продуктово представяне. Жестът е незначителен, но изпълнен с човещина и направен без замисляне. А благодарение на малката добрина майката има шанса да регистрира няколко нови сътрудника и да направи крачка напред в бизнеса си.

Понякога се случва човек да има средствата и порива да окаже още по-голямо влияние чрез любовта и състраданието си. Членът на ГЛЕ Ким Мадсен е толкова трогнат от трудностите, с които се борят сираците в Уганда, че решава да създаде своя собствена НПО. Стотици хора се включват като спонсори, за да помагат на децата в тежките изпитания, като им осигуряват храна, образование и подслон.

А Ким в никакъв случай не е единственият собственик на Форевър бизнес, който оставя положителен отпечатък върху света наоколо. Лидерът от Индия Сунил Гупта прави училища из цялата страна, за да осигури достъп на децата до качествено образование и така да им проправи път за измъкване от немотията. В над 160 страни СФБ работят, за да инвестират в своите общности и да подобряват много животи, като предоставят образование, храна и възможности на безброй хора.

И докато всеки един от нас има силата всеки ден да променя нечий живот към по-добро, нищо не може да се сравни с ефекта, който можем да постигнем, когато работим задружно. Точно така съумяхме да опаковаме повече от пет милиона порции храна за организацията „Да се изправим срещу глада“. По същия начин помогнахме и на шофьора от Южна Африка на име Финиъс да осигури учебни помагала, храна и дрехи на членовете на своята бедна общност.

Винаги съм казвал, че „Силата на Форевър е силата на любовта.“ Лесно е да обичаш хората, с които си заобиколен всеки ден, приятелите и роднините си. Но това, което отличава Форевър, е нещо повече, нещо, което свързва всякакви хора по целия свят. Мнозина от нас никога не са се срещали, но не биха се поколебали да подадат ръка за помощ или да подкрепят с добра дума друг СФБ или член на нашето Форевър семейство в нужда.

Затова любовта винаги е била най-важната квалификация, за да станеш част от семейството на Форевър. Няма значение дали имаш бизнес опит, високо образование или впечатляваща автобиография. Нито едно от тези неща няма да те изведе напред, нито ще ти гарантира успеха.

Важна е любовта ти към другите и колко здраво си готов да работиш, за да им помагаш да подобряват живота си. Когато те е грижа за хората и инвестираш в тяхното благосъстояние, им помагаш да видят нещо в самите себе си – своя потенциал да променят света наоколо към по-добро. Така осъзнават, че заслужават, че са достойни и са способни да следват мечтите си.

Именно това ни изпълва със страст и ентусиазъм да разказваме за Форевър и да споделяме личния си опит. Позволете на любовта и загрижеността ви към другите да ръководят вашия бизнес и ще откриете, че не само има по-голяма вероятност да успеете, но и промяната, която внасяте в живота на хората, ще ви изпълва със смисъл и удовлетворение, които не могат да бъдат измерени.

Завинаги Ваш,

Рекс Моън

Главен изпълнителен директор на ФЛП

Споделете с приятели:

Нагоре