Подарете хармонична грижа за кожата

Холи Стаут, вицепрезидент по продуктови разработки на Форевър

Често балансът между хидратация овлажняване е ключов фактор, за да е сияйна и здрава кожата ни. Формулата на ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩИЯ КРЕМ на Форевър е насочена и към двете, като ви помага да поддържате доброто състояние на лицето си.

Вицепрезидентът на Форевър по продуктови разработки Холи Стаут, която има над 20-годишен опит в създаването на козметика за кожа и коса, както и на хранителни добавки, споделя защо дълбоко овлажняващият крем е идеален за всеки тип кожа. Прочетете, за да се уверите, че той е чудесна идея за коледен подарък!

Каква е ползата от дълбоко овлажняващия крем?

ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩИЯТ КРЕМ е разкошен плътен продукт, създаден за дехидратирана кожа от всеки тип. Водата в кожата ни постоянно намалява заради трансепидермалната загуба на влага – процес, който се ускорява с възрастта. Кремът на Форевър се справя с този проблем, като доставя влага дълбоко в повърхностните слоеве на кожата чрез смес от мощни овлажнители, която попива лесно, и така той е подходящ и за дневен, и за нощен крем.

Как се роди идеята за продукта?

Потребителите обикновено смятат, че гъстите кремове са много тежки и затова са предназначени изключително за суха кожа. Нашият екип за дерматологични изследвания и разработки откри възможност да създадем плътен крем за мощна хидратация и овлажняване, подходящ за всички типове кожа, който същевременно не запушва порите и не създава допълнително нежелано усещане за омазняване.

Има ли разлика между хидратация и овлажняване?

Да, когато целта е да предотвратим чувството за сухота или дехидратация при всички типове кожа, е важно да отбележим, че хидратацията и овлажняването са две различни неща. Хидратацията е свързана със съдържанието на вода в повърхностните слоеве на кожата, а овлажняването – с наличието на липиди или масла.

Какво отличава дълбоко овлажняващия крем от други подобни продукти на пазара?

Най-доброто решение за добре изглеждаща и здрава кожа е да имаме съставки, които извършват и хидратация, и овлажняване, но въпреки това продуктите на много от козметичните марки насочват продуктите си само към едното, защото е скъпо да се съчетаят и двата вида съставки в действащи и ефективни нива. Във Форевър целта ни е да предоставяме на кожата точно това, от което тя се нуждае, и затова включваме и хидратация, и овлажняване в козметичните си продукти за лице, сред които е и ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩИЯТ КРЕМ.

Каква е общоприетата заблуда за хидратантите за лице?

Често срещано погрешно схващане е, че мазната кожа не се нуждае от хидратация, но истината е, че кожата ни може да е дехидратирана независимо дали е суха, смесена или мазна. Причината за това е, че всеки тип кожа се нуждае от вода. Дълбоко овлажняващият крем е пълен с влагозадържащи съставки и попива бързо в кожата, без да оставя усещане за неприятно омазняване.

Кои са някои от ключовите съставки?

Гелът от вътрешността на листата на алое вера доставя на кожата подхранваща естествена влага, докато влагозадържащите компоненти като пропанедиол и метил глюцет-20 съхраняват наличната вода, за да подобрят хидратацията. Серамидите допълват мощния ефект на алоето със своите възстановяващи свойства, за да подобрят структурата и еластичността на кожата.

Добавянето на екстракт от борова кора, който съдържа антиоксиданти, борещи се със стресовите фактори на околната среда, помага на кожата да съхрани колагена си и ѝ осигурява младежки вид. Друга мощна съставка – палмитоил трипептид-5, е пептид за изглаждане на бръчките, който спомага за подобряване на вида на кожната структура.

Как маслата в дълбоко овлажняващия крем подкрепят здравето на кожата?

За да е от полза за всички типове кожа, кремът съдържа масла от макадамия и слънчоглед, които осигуряват овлажняване. И двете съдържат мастни киселини, които откриваме в липидите по повърхността на кожата, и позволяват на останалите съставки да доставят влага по-добре и да насърчават задържането на вода. Благодарение на уникалния им състав кремът попива лесно без усещане за омазняване. Така той е достатъчно подхранващ за хора със суха кожа, но не и твърде тежък за такива с мазна кожа.

И след като Холи ви представи научната обосновка зад ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩИЯ КРЕМ на Форевър, е време да погледнете списъка си с коледни подаръци и да прецените кого можете да зарадвате с него под елхата!

Споделете с приятели:

Нагоре