Да посеем добрина

Форевър България

През 84-те години от живота си РЕКС МОЪН докосна хората по света с предприемаческите си успехи, щедрия си дух си и филантропската си всеотдайност. Той пося много семена през жизнения си път. Някои покълнаха и израснаха в глобалната алое компания за здраве и красота, наречена Форевър Ливинг, която разпространява продуктите си в над 160 страни, а други поникнаха, за да служат директно на хората в нужда.

Рекс никога не очакваше отплата за посетите семенца. Радост му носеше това, което другите жънеха. Той с готовност раздаваше времето, средствата и мъдростта си и затова бе много обичан. Вярата му бе двигател на неговия интегритет и той бе най-щастлив, когато помагаше на хората.

Рекс Моън и благотворителността

И макар Рекс да ни напусна през юли миналата година, фондацията, която той създаде преди 13 години като Форевър Гивинг, днес не само носи неговото име, но и продължава да работи за завещаните ни от голямото му сърце благотворителни каузи. Те водят началото си от ранните години на Рекс – едва на 19 той се отправя на мисия към мъничкия остров Самоа, която променя живота му завинаги. Повече от две години той извършва хуманитарна дейност в градове и села из целия остров. Тя отваря очите му за света, съществуващ отвъд неговия собствен. Именно тогава осъзнава, че истинската му мисия в живота – да помага на другите, никога няма да има край.

Рекс дълбоко обиква Самоа и хората ѝ, като по-късно през живота си се връща на острова повече от десет пъти. Там той финансира училище и изгражда библиотека, която носи името му.

Също така осигурява средства за проект за прясна вода, възстановява историческо гробище и работи като част от екип, спомогнал за спасяването на над 12 000 хектара девствени гори на остров Саваи. За приноса си в Самоа Рекс Моън е удостоен с титлата Тилафайга или Върховен вожд. Той е първият и единствен чужденец, получил престижното признание.

Но тези семенца доброта разцъфват далеч отвъд остров Самоа. През целия си живот Рекс финансира многобройни местни и глобални инициативи, свързани с образование, помощ след бедствия, съхраняване на историческо и природно наследство, медицински грижи и облекчаване на глада по света. Той косвено мотивира безброй хора да даряват средства и време, а също им помага да възстановят вярата си в човечността.

Рекс с цялото си сърце вярваше, че мечтата му да помага на другите, да разпръсква добро и да се отплаща с благотворителност ще остане жива. И това е факт. Благодарение на неговата щедрост и лидерство фондация „Рекс Моън Форевър Гивинг“ продължава да оказва положителен ефект върху живота на милиони хора и да подпомага значими организации по света.

Основана през септември 2009 г., фондацията първоначално носи името „Форевър Гивинг“, а в началото на тази година бе преименувана на „Рекс Моън Форевър Гивинг“, за да почете наследството и отдадения на благотворителност живот на основателя ѝ – Рекс Моън. Ангажиментът на организацията да променя живота на жени и деца по целия свят, както и да помага на общности, засегнати от бедствия, винаги е била константа. До днес фондацията е дарявала средства на повече от 30 благотворителни организации, които съдействат на хора в нужда да се борят с глада, бедността, липсата на медицински грижи и последствията от природни катастрофи. Фондацията изпълнява тази мисия чрез осигуряване на средства, оборудване, храна и образование с помощта на всички, които ни подкрепят и си партнират с нас.

Как можете да помогнете и вие?

Ако животът на Рекс е вдъхновил и вас да помагате, можете да го правите с лекота, когато поръчвате продукти чрез личния си СФБ профил в сайта foreverliving.com. При прегледа на продуктите, които сте добавили в кошницата си, ще видите жълт бутон ДОБАВИ 1 лв. дарение за Фондация „Рекс Моън Форевър Гивинг“. Ако го натиснете, дарение от един лев ще бъде добавено към поръчката ви, а при желание и възможност можете да увеличите сумата, като коригирате количеството.

Как и къде ще бъдат използвани дарените от вас средства, можете да следите в сайта на фондация „Рекс Моън Форевър Гивинг“ на адрес www.forever-giving.org

Споделете с приятели:

Нагоре