Трудните времена раждат силни хора

Стефан и Таня Стаеви

Не знаем кой точно го е казал, но сме напълно съгласни, че трудните времена раждат силни хора. Вече повече от година живеем и работим в обстановка, която може да бъде наречена всякак, но не и лесна. Ако само няколко месеца преди началото на пандемията ни бяха попитали дали ще можем да работим при всички ограничения и компромиси, наложени от сегашните обстоятелства, най-вероятно повечето от нас щяха да отговорят отрицателно.

Дотолкова бяхме свикнали със и приели за даденост всички форми на свободата – на движение, на срещи и на общуване в малки, големи или много големи групи, че ни беше наистина трудно дори да си представим, че всичко това няма да го има. При това не за ден, седмица или месец, а както сме свидетели, вече повече от година.

Ние като компания също бяхме не по-малко изненадани от всички предизвикателства, свързани най-вече с производството и доставката на продуктите ни. Никога досега не си бяхме и помисляли, че няма да можем да произведем навреме и в достатъчни количества някой продукт само защото някой доставчик на незначителна съставка е затворил предприятията си или производителят на една проста капачка за опаковката не може да бъде доставена в срок, или защото корабът, транспортиращ наши продукти, не може със седмици да влезе в пристанище и да бъде разтоварен, заради болни моряци и наложена карантина.

И това е съвсем малка част от цялата картина на предизвикателствата, с които всички заедно се сблъскахме изведнъж, без подготовка и напълно неочаквано. В семейството, на работното място (за тези, които не го загубиха), с децата и училището, с несигурността навсякъде наоколо и в никакъв случай не на последно място – неочакваната загуба на близки, на роднини, на приятели и познати.

Далеч сме от мисълта да нагнетяваме още повече тревога и несигурност у вас. Напротив! В този момент искаме да споделим колко се гордеем с всички вас и сме благодарни, че познаваме и работим с хора, които много бързо промениха начина си на мислене и действията си, за да могат да продължат напред независимо от обстоятелствата. За това се иска много решителност, смелост, толерантност, емпатия и най-вече много сила. Да, вие сте силни хора, защото само силният човек може да оцени реално какво се случва и да приеме всички проблеми и предизвикателства, без да се оплаква, с разбиране и пълна отдаденост на това, което прави. Само силният човек не само не се отказва, но и помага на много други около себе си да оцеляват и да бъдат също смели и решителни. И само силният човек продължава да бъде заедно с Форевър в тези трудни времена, независимо че ежедневно се изправяме пред нови и нови проблеми и трудности. Благодарим ви!

Да, ВИЕ СТЕ СИЛНИ! И затова вие ще бъдете тези, които не се оплакват, приемат предизвикателствата и ще бъдат свободни, независими и винаги сбъдващи мечтите си!

Винаги Ваши,

Стефан и Таня Стаеви

Управляващи директори на Форевър България и С. Македония

Споделете с приятели:

Нагоре