Споделяйте реколтата си и кошницата ви никога няма да е празна

Рекс Моън

В Съединените Щати децата в съвсем ранна възраст учат легендата за човек на име Джони Епълсийд. Историята разказва как той бродел из провинцията и засаждал ябълкови дръвчета, които да хранят хората от областта или заселници, преминаващи на път към неизследвания Запад. Историята му става символ на щедрост и предаване на доброто нататък.

Винаги обичам да споделям с хората, че Джони Епълсийд (прозвището му би могло да се предаде на български като „Семкоябълков“) всъщност е реално съществувала личност на име Джон Чапмън. В началото на XIX век той действително засажда много декари с ябълкови дръвчета по западната граница на Америка още по времето, когато моят роден щат Аризона дори не е съществувал. Понякога се чудя колко хора са спирали и посядали под сянката на някое от тези дръвчета, за да си откъснат ябълка и да отдъхнат.

Представям си как само тези овошки и плодовете им са оказали влияние върху животите на милиони хора през годините. Всъщност и днес в Охайо има живо дърво на близо 200 години, за което казват, че е посадено от самия Джони Епълсийд. Сигурен съм, че когато е засаждал тези дръвчета, не е имал представа на колко човека ще помогне или колко плод ще родят през годините.

Действията му са простички, но резултатът е необятен. Затова историята му докосва толкова много хора и днес. Всички посяваме семенца през живота си. Случва се, когато споделяме с другите всичко, което обичаме страстно и ни вдъхновява, а също и когато вършим добро. Всяко решение, което взимаме, има потенциалът да се превърне в семенце и всяко семенце, което засаждаме, има вълнообразен ефект. Другите ще взимат нещата, които вие споделяте, и ще използват това познание, за да посяват свои собствени семенца и да вдъхновяват другите.

Стремете се да засаждате позитивизъм и да вдъхвате сила на хората. С мъничко грижи и внимание корените ще укрепнат, а клоните и листата ще се протегнат към слънчевите лъчи. Също както природата пръска семена и оживява света ни, в нашия бизнес посяваме семената на бизнес възможността, здравословния живот и съвместната работа за постигане на обща цел.

Като собственици на Форевър бизнес засаждаме семенца, които могат да помогнат на екипа ни да расте, докато осигуряваме на другите инструментите и увереността да процъфтяват. Случва се всеки път, когато напътствате някого, споделяте познанията си или запознавате нов човек с възможността за бизнес с Форевър. Не след дълго другите ще започнат да надграждат върху вашите познания и да ги предават нататък.

Също като пътешествениците, намерили отмора под сенките на овошките на Джони Епълсийд, и ние споделяме един с друг изобилието на усилния си труд. И също като него днес посяваме нещо, което ще оформи бъдещето на други и ще създаде наследство, което ще издържи изпитанията на времето.

Завинаги Ваш,

Рекс Моън

Главен изпълнителен директор на Форевър

Споделете с приятели:

Нагоре