Как да работим у дома

Форевър

Предимствата на работата от вкъщи и как да сме позитивни и продуктивни

За известно време да работим у дома се превърна в нов стандарт за много хора по света. За едни бе сбъдната мечта, а за други – скучна алтернатива на интензивната среда на работното място. Някои се адаптираха по-лесно от други, които се налагаше да съчетават професионалните си ангажименти със семейните. Но да работиш вкъщи има и безброй предимства и може да помогне на някои да си създадат идеалния начин на живот. Във Форевър отдавна практикуваме това, с което мнозина трябваше да свикнат през първите месеци на годината. Ако сте част от семейството ни отскоро и още не сте овладели напълно работата у дома, вижте съветите ни тук.

Сън

Сънят е жизненоважен за добрата ви форма и продуктивност през деня. Липсата му може да навреди силно на физическо и психическото ви здраве. Препоръчително е да спите между седем и девет часа на нощ, но разбира се продължителността на съня е различна за всеки.

Настройте се от сутринта

Възприемането на положителна нагласа от сутринта е ключово, за да имате настроение и да сте продуктивни. Позитивното мислене може да ви помогне и физически, и психически. То може да се дефинира като мисловна и емоционална нагласа, при която неизменно очакваме добри резултати. Човек с положителна нагласа вярва в щастливото развитие на нещата и че всяко изникнало препятствие може да бъде преодоляно. Започвайте деня си с положителни утвърждения или медитация, за да се чувствате спокойни и сами да направлявате деня си.

Направете си програма

Организирането и изготвянето на график ще ви помогне да контролирате деня си и да мислите по-ясно. Опитайте се да си изготвите режим с часове за работа, почивки и време за семейството, за да сте сигурни, че ще извлечете максимални ползи от по-гъвкавия начин на работа от вкъщи.

Работете на времеви блокове

Съсредоточавайте се върху най-важната си дейност за час и половина, без нищо да ви разсейва или прекъсва. Временно изключете известията за нови съобщения на телефона си и за писма на компютъра си. Все повече доказателства има, че този вид прекъсвания силно влошава качеството на работата ни. Правете истинска обедна почивка далеч от бюрото и лаптопа си, а през останалата част от деня работете на блокове от по един час. Не забравяйте да правите 10-минутни почивки между отделните задачи, за да се движите и да пиете вода.

Спортувайте

Когато програмата ни е натоварена, трудно намираме време за физическа активност, но движението не само ни помага да се чувстваме по-добре, а е и добър начин за намаляване на стреса. Заделянето на известно време за спорт в дневния график ще повлияе положително на външния ви вид, а и на психическото ви състояние, за да сте по-концентрирани за работа. За истинско оптимизиране на вашите фитнес цели опитайте програма Форевър Ф.И.Т. Тя ще ви помогне да се пречистите и ще добави жизненоважни хранителни вещества към режима ви, за да не останат усилията ви незабелязани.

Не спирайте да общувате

Може би си мислите, че работа у дома е нещо асоциално, но нейната гъвкавост всъщност ви позволява да общувате с приятели и колеги повече от обикновено. Днешният дигитален свят ни дава възможност да сме по-свързани от всякога и създаването на нови контакти вече не е необходимо да бъде лично – можете да градите бизнеса си, да намирате кандидати и да ги превръщате в клиенти и сътрудници директно от уюта на дома си.

Почивайте и разпускайте

Ако оставяте дигиталните си устройства поне час, преди да си легнете, ще можете истински да се отпуснете след натоварения ден и ще спите по-добре. Заделянето на напълно заслужено време за себе си също ще ви помага да прояснявате съзнанието си и намирате фокуса си.

Споделете с приятели:

Нагоре