Създайте общност, променете света

Рекс Моън

Хората, с които се обграждаме, играят важна роля в толкова много аспекти от живота ни. Могат да насочват възприятията ни за околния свят, да ни дават усещане, че сме свързани и да ни предлагат ценна подкрепа.

Чувството за принадлежност, разбирателство и взаимност е ключово за нашия бизнес. Като се подкрепяме един друг и изграждаме общност от хора, изгарящи от желание да подобряват собствения си живот и този на хората около тях, ние сме по-силни.

Идеята, че си част от нещо, е основополагаща за всичко, което правим във Форевър. В бизнеса си не можеш да успееш сам. Ще постигнеш успех само когато помагаш на другите и ги водиш с примера си. Всички в нашето глобално Форевър семейство се напътстват и подкрепят взаимно всеки ден и силата на нашата общност продължава да е един от най-големите ни активи.

Скорошно браншово проучване разкри впечатляваща статистика: за всеки трети човек желанието да е част от колектив е основна причина да се захване с директни продажби. С всичко, случващо се по света днес, не бих се изненадал, ако бройката се увеличи още повече. Духът на взаимност е неразделна част от работата ни от самото начало на Форевър. Наскоро пак разглеждах юбилейната ни книга за 40-ата годишнина и размишлявах върху впечатляващите истории за това как нашите собственици на бизнес и служители са си помагали едни на други, на екипите си и на общностите, в които живеят и работят.

Например Маргарет Нонг, в Южна Африка, чийто бизнес ѝ помага да събере средства за отварянето на хоспис и сиропиталище, за да се грижи за онези, върху чийто живот се е подписала СПИН кризата там. И днес тя остава един от най-ценените лидери във Форевър. Собственият ѝ успех в бизнеса е движен от страстното ѝ желание да подобрява света около себе си.

Вероника Ломянски от Сърбия пък помага на колегите си собственици на Форевър бизнес да продължат да работят по време на смъртоносния военен конфликт в страната си, като рискува собствения си живот. Води мъчителни бягства с понтонни лодки посред нощ, за да е осигурява на сътрудниците си продуктите, необходими им, за да издържат себе си и семействата си и така им дава надежда.

Тези истории звучат преувеличено, но истината е, че нашият бизнес е изпълнен с изумителни свидетелства за лидерство и солидарност. Дали се разиграват в сериозни моменти на вълнения или болести, или пък в тихите всекидневни мигове на подкрепа между сътрудници и приятели, точно тази сплотеност и постоянство отличават нашата общност от останалите. Именно те помагат на всеки един от нас да реализира пълния си потенциал.

Никога не забравяйте важната роля, която играете, за да стига усещането за единство до тези, които най-много се нуждаят от него. Защото така ще продължим да се издигаме нагоре – заедно.

Завинаги ваш,

Рекс Моън

Главен изпълнителен директор на ФЛП

Споделете с приятели:

Нагоре