Тайната на успеха са постоянните действия

Величка Николова, Мениджър

ВЕЛИЧКА НИКОЛОВА е сред новите Мениджъри във Форевър България. Тя постига мечтаното за мнозина ниво само на 24. Въпреки трудното си детство в Гоце Делчев съхранява смелите си мечти и прави всичко по силите си да ги осъществи. Чуйте нейната история за успех.

Когато за първи път срещнах Форевър, няма да ви лъжа, изпуснах възможността. Но когато имаш мечти и ги привличаш с желанията и действията си, те винаги идват при теб под една или друга форма. Майсторлъкът е да им дадеш шанс! За щастие срещнах Николай Илиев, точно когато сменях поредното си работно място. Да, поредното си работно място! От 18-годишна възраст до момента, в който се включих във Форевър, бях като птичка – скачах от клон на клон с надеждата да намеря онова, което ми носи удовлетворение. И се случи – намерих мечтаната си работа. Бях служител в гигант в технологичната сфера. Всичко беше страхотно, ходех с удоволствие на работа, но в началото на декември получих имейл от офиса, в който се казваше, че от 1 януари ни освобождават. Вероятно можете да си представите колко сигурно се чувствах там и от колко високо паднах...

Днес съм на 24 години и съм Мениджър във Форевър! Ако преди години някой ми беше казал, че ще постигна нещо такова, нямаше да му повярвам. Израснах в много бедно семейство, в което всяка втора дума беше „няма“. Бяхме пет деца с двама родители пенсионери по болест. Когато навършвахме шест, баща ни ни изпращаше в дом за деца. Както можете да се досетите, думата „няма“ не липсваше и там. Когато завърших, това беше една от причините да се преместя в София от родния си Гоце Делчев – малко градче, обградено с много планини и обитавано от малко хора.

Във Форевър имах много причини да се откажа, но с всеки следващ опит си казвах, че ще успея, защото целта е да стигам до повече хора и да им казвам как могат да бъдат здрави и да печелят по-добри доходи. Нямах никаква идея как да го постигна, но спонсорите ми много ми помогнаха. Ники Илиев ми казваше, че няма как нещата да се случат само с един активен човек, когато казвах на Васко Парушев, че някой не иска, ми отвръщаше: „Какво ти пука, ние търсим хората, които искат да направят нещо за себе си!“, а Чани (Димитър Механджийски) повтаряше: „Вели, повече хора!“ Само тези три съвета са достатъчни човек да разбере как да бъде успешен! Винаги когато ме питат за съвет, казвам: „Слушайте спонсорите си, дори понякога да ви се струва, че тяхното желание да успеете е по-голямо от вашето собствено.“

Когато постигнах така дългоочакваното ниво Мениджър, много хора ме питаха за тайната. Истината е, че тайна няма, но ако все пак не спират да ме питат за нея, отговарям, че тя е постоянни действия! Или както казва Чани: „За да успее човек в този бизнес, трябва да се заинати!“ Затова въпреки всичките си съмнения, въпреки вътрешната си борба и въпреки че светът около мен крещеше „НЕ!“, аз избрах да кажа „ДА!“ ДА на възможността да имам по-добър живот!

Аз съм Форевър! Повярвах в себе си.

Щом аз го направих, можеш и ти!

Споделете с приятели:

Нагоре