Форевър промени живота ми

Ирена Кирякова, Мениджър

ИРЕНА КИРЯКОВА е ярък пример, че човек трябва сам да „узрее“ за бизнеса. Днес тя е на 33, а се запознава с Форевър, когато е едва на 21. Нужни са ѝ цели 12 години, през които да събере много житейски опит и да осъзнае какво може да ѝ даде компанията – нови приятели, средата, която винаги е искала, възможност да сбъдне мечтите си, както и да се развива личностно. Когато се отваря за бизнеса, Ирена постига ниво Мениджър за година и половина и днес е убедена, че Форевър е нейната компания. Историята ѝ ни учи на много неща, едно от които е, че всеки спонсор трябва да работи с безкрайно търпение и постоянство.

Преди 12 години присъствах за първи път на презентация на компанията. Харесаха ми продуктите, но не обърнах внимание на бизнес възможността, защото бях решила да развивам собствен бизнес в друга сфера. Така и стана. Докато го развивах, ползвах продуктите на Форевър, но категорично отказвах да се занимавам с това, въпреки многократните предложения, които получавах. Пробвала съм продукти и на други МЛМ компании, бях запозната с техните бизнес планове и си мислех, че Форевър предлага същото, пък и признавам, че се бях разочаровала от друга МЛМ компания преди това. Не исках и да чуя.

След като развивах собствен бизнес три години, осъзнах, че няма смисъл. Парите ми стигаха колкото да си покрия разходите за месеца, а инвестирах не само средства, но и цялото си време и внимание. Мислех само какво и как да направя, за да имам успех. Не се получи и прекратих дейността, преди да инвестирам още пари в нея. Реших да сменя сферата и да работя като наемен служител на висока позиция в новооткрита фирма. Получавах сравнително добра заплата, но имах много главоболия. Работех все едно бизнесът е мой – денонощно, от сутрин до вечер, дори по време на отпуска бях постоянно с лаптопа, не можех да си почина ефективно, трябваше да съм постоянно на разположение, нямах личен живот, нямах време за семейството си. Печелех добре, но не се чувствах щастлива и оценена. Осъзнах, че всъщност много хора като мен живеят в омагьосан кръг, като роботи и докато работят безспир, не виждат какво се случва около тях.

Лично опитах недостатъците на класическия собствен бизнес и на това да си наемен работник. Преди година и половина бях стигнала до период от пътя си, в който имах нужда от промяна и търсех решение за развитие, за по-добър живот. Исках повече за себе си и за детето си, което гледам сама. То е моето вдъхновение. Исках да съм свободна, финансово независима, да се наслаждавам на живота, да се развивам личностно, да пътувам, да отделям повече време на себе си и на семейството си и вярвах, че го заслужавам.

През всичките 12 години, докато се лутах, поддържах прекрасни отношения с жената, която ме запозна с Форевър – Цвети Бурназка. Чувахме се поне 1-2 пъти в годината. Следях нейното развитие в бизнеса, начина ѝ на живот и реших да проявя по-голям интерес. Запознах се с маркетинговия план на Форевър и тъй като имах представа от плановете и на други МЛМ компании, веднага започнах да правя сравнение. Тогава разбрах, че бизнес плановете на МЛМ компаниите се различават и че Форевър предлага най-щедрата бонусна система. Единственото, което ги обединява, е принципът на мултипликация. Взех решение да стартирам. Бях убедена в качеството на продуктите, но въпреки всичко имах своите страхове и притеснения как ще го направя. Казах си, че щом толкова много хора са успели в бизнеса, значи системата работи, само трябва да я науча и приложа.

Първото момиче, което поканих в бизнеса, си поръча продукти, много ги хареса, продължи да ги ползва, но бързо се отказа. Това ме демотивира, но благодарение на подкрепата на Цвети Бурназка продължих напред. Така с много търпение и постоянство, успях да намеря правилните хора. Днес те са над 30 души, но сме като едно семейство – помагаме си, работим, излизаме заедно, забавляваме се. Никога не съм мислила, че с Форевър ще развивам не само собствен бизнес, но ще намеря и толкова много приятели. Това е огромно предимство пред класическия бизнес, при който в повечето случаи има голяма злоба, завист и интриги. Именно затова за мен Форевър е хуманен бизнес – впечатляващо е как хората тук са мотивирани, всички искат да успяват, следват системата, помагат си, подкрепят се, тук човекът е на преден план и се чувства ценен. От друга страна, колкото повече ползвам продуктите, толкова повече се убеждавам в тяхното качество. Радвам се, че с тях успях да осигуря здраве на семейството си и да помагам на много хора да се чувстват добре. Самата аз се промених в положителен план – научих се да ценя повече хората около себе си и да поддържам по-добра комуникация с тях. Виждам личностното си израстване, благодарение на всички професионални безплатни обучения, които компанията предлага.

Постигайки ниво Мениджър само за година и половина, мога да кажа, че Форевър е най- добрата възможност за всеки един от нас, който иска да получи повече от живота, да живее по-добре. Много пъти чувах, че компанията сбъдва мечти, но не го вярвах. Вече от личен опит знам, че е така. Тук успявам да открия всичко, което искам – свобода, финансова независимост и истински приятели. Няма нищо по-хубаво от това да си заобиколен от позитивни хора, да си помагате, да пътувате и заедно да израствате. Чувствам се щастлива и мотивирана, с още по- голямо желание за живот. А като се замисля, че цели 12 години съм отхвърляла тази възможност, направо не мога да повярвам. Но научих, че с много търпение и постоянство, нещата се получават, само трябва да се изчака подходящия, точния момент на човека и да не се отказваме от желанието си да го присъединим към екипа.

Сега съм убедена, че това е моята компания, това е компанията, в която се случват чудеса и съм сигурна, че ако всеки един от вас иска промяна, вземе решение, постави си цели и действа, ще го има!

Аз самата съм се предизвикала с квалификацията Мениджър ОРЕЛ и съм се фокусирала в изграждането на нови Мениджъри в екипа. След това са повишение в ниво и програмата за кола Forever2Drive.

Вярвам, че с Форевър ще сбъдна всичките си мечти, ще се наслаждавам на живота, ще пътувам и ще осигуря на детето си по-добро бъдеще!

Споделете с приятели:

Нагоре