Никой не притежава успеха, за него се плаща с късни вечери, ранни утрини и много труд!

Катерина Ананиева, Мениджър ОРЕЛ

КАТЕРИНА АНАНИЕВА се включва в компанията в началото на 2013 г. Бързо покорява мениджърското ниво и продължава с усърдие и много ентусиазъм да гради бизнеса си с Форевър, за да можем тази година да я приветстваме и в редиците на ОРЛИТЕ. Това е първата ѝ квалификация в програмата, но сме убедени, че не е последната, защото всеотдайността и постоянството, с които работи, са най-добрите помощници в този бизнес. Ето какво ни разказа за постижението си.

В семейството на Форевър съм вече осем години, като още през първите два месеца постигнах ниво Супервайзор, а за година и половина – Мениджър. Няколко месеца след като станах Мениджър, имах неуспешна бременност, която ме срина психически. Последваха няколко години на приливи и отливи. Слава богу, станах майка на две прекрасни дечица.

Винаги съм горяла с ентусиазъм за нашия бизнес, но оправданията ми бяха по-големи от мечтите. Една майка лесно може да се пусне по течението в ежедневните грижи за малки деца и да забрави за себе си и целите си. Форевър ми позволи да имам спокойно майчинство, без да се притеснявам за доходи или да бързам да записвам децата си на ясла или градина, за което съм изключително щастлива. Всеки ден обаче мечтаех да полетя с орлите. Виждах разлика в колегите, които се връщаха от пътуването до срещата на Мениджърите ОРЕЛ и исках и аз да усетя този ентусиазъм! Но нещо все ми пречеше да видя отвъд „не мога“, „не става“ и „не знам как“.

Преломен момент в живота ми беше пролетта на 2019 г., когато едва не загубих дъщеричката си... Това бе един от най-тежките моменти в живота ми. Осъзнах, че не знаем какво ни предстои в утрешния ден и отлагането е само бягство от самите нас и нашите мечти. В живота няма втори дубъл – ако искам нещо, сега е моментът да го направя! Не когато пораснат децата, не когато дойде перфектният момент, защото такъв не съществува! Не исках един ден да обвинявам децата си, че не съм сбъднала мечтите си, а с личен пример да им покажа, че човек може да постигне всичко, което пожелае.

През септември 2019-а реших да си създам система на работа и да я следвам неотлъчно независимо от всичко. Само за пет месеца удвоих бизнеса си и вече бях готова през 2020 г. да работя за програмата Мениджър ОРЕЛ.

Малко преди началото на програмата, почина баща ми. Моментът беше много тежък за мен и семейството ми. Знаех обаче, че не мога да спра и да се откажа, защото щях да го разочаровам. Той беше много смел, упорит и борбен човек. Имаше предприемачески дух и винаги ми казваше: „Ананиеви не падат! Ако случайно паднеш, кажи, че си спряла да си починеш. Стани, изтупай се и продължи напред, без да гледаш назад!“ Сякаш думите му кънтяха в главата ми. Чувствах се по-силна и по-мотивирана от всякога. Осъзнах, че най-доброто лечение за лошите мисли е да работя, колкото повече време отделях за бизнеса си, толкова по-добре се чувствах.

Всички, които ме познават, знаят, че съм почти постоянно с едното или и с двете си деца. Чудех се как да намеря време за бизнеса си и затова просто го превърнах част от ежедневието си.

Няколко седмици преди да приключи периодът на квалификация за Мениджър ОРЕЛ, цялото ми семейство беше с ковид, едва не изгубих майка си. Това бе поредното предизвикателство, с което трябваше да се справим. Най-хубавото на тежките моменти е, че те правят силен.

Бизнесът с Форевър ме научи да си взимам поука от всяка ситуация и че от дъното можеш да се оттласнеш най-силно. Всичко се крие в начина ни на мислене и как възприемаме нещата. Разбрах, че съм силна, че мога всичко, стига да положа достатъчно усилия. Работя когато децата заспят, заспивам късно и ставам рано. Нямам ден, в който да не отделям време за Форевър! Не защото така се налага, а защото то е част от мен, също като пиенето на вода :)

Когато разбрах, че съм постигнала програмата Мениджър ОРЕЛ, плаках, скачах, виках. Децата също скачаха и пееха „Мама е ОРЕЛ!“ Не мога да опиша емоцията с думи, разбрах, че „не е възможно“ е просто израз, който вече не съществува в речника ми!

Да спечеля програмата не беше лесно, но да постигнеш нещо, за което си се трудил и мечтал всеки ден, е най-голямото удовлетворение. И тъй като пътят към целта е още по-вълнуващ, време е да полетя към следващата – програма FOREVER2DRIVE!

Споделете с приятели:

Нагоре