Нека всеки миг си струва

Грег Моън

Случва ли ви се да имате дни, когато убеждавате сами себе си да отложите задачите, върху които знаете, че трябва да работите? Може би си казвате нещо от сорта на: „Ще го свърша след няколко часа, когато имам повече мотивация.“ След това няколкото часа се превръщат в утре и докато се усетите, някак са се изнизали няколко дни и дребните задачки все така си ви висят на главата.

Едно от нещата, които съм научил за бизнеса, е, че с всяка минута, час или ден, с които отлагате нещо, губите от набраната скорост, която е ключов фактор за успеха ви като СФБ.

Всяко действие, което предприемате за бизнеса, ви тласка към следващото, но времето, прекарвано в изчакване да свършите нещо, само отлага постиженията ви и забавя постигането на целите ви. Всъщност според проучванията протакането изпива енергията ни и поражда у нас стрес и тревожност. Може да се превърне дори в цикъл. Не правите нищо. Чувствате се виновни. Съмнявате се в себе си. Чувствате се безпомощни да наваксате.

Един от най-важните уроци, които можете да научите като собственик на Форевър бизнес, е да се стараете всеки миг да си струва. Невинаги ще ви се отговаря на всички имейли или ще ви се говори по телефона с десет човека. Но ви уверявам, че щом започнете, с всяка изминала минута ще се чувствате все по-добре и все по-изпълнени с енергия. Липсата на мотивация ще се стопи.

С наближаването на края на годината и в очакване на 2021-а искам да обещаете сами на себе си, че ще се възползвате максимално от времето си. Започнете, като си напишете какво точно си представяте. Ако се възползвате максимално от всеки свой ден, какво бихте могли да постигнете само след няколко седмици, след няколко месеца или през цялата предстояща година? Ще се квалифицирате за Мениджър ОРЕЛ? Ще развиете екипа си? Може би най-сетне ще отделите време за почивката, за която мечтаете?

Използвайте написаната лична представа, за да формулирате задачите си. Опитайте се да постигате по нещо всеки ден и ще видите как, докато не спирате да се движите, ще набирате все по-голяма скорост. Един успех ще подготвя почвата за следващия. Именно това превръща Форевър пътешествието в нещо толкова изключително.

Да се възползвате максимално от всеки миг не означава да се претоварвате с нереалистични очаквания. Поставяйте си краткосрочни цели, които знаете, че можете да осъществите за ден или седмица. Нека са конкретни. Вместо да си кажете – ще отделям по четири часа за бизнеса си всеки ден, по-добре се заемете да проследявате клиентите си и да отговаряте на всички съобщения и писма. Поемете ангажимент пред себе си да правите по пет или десет обаждания на ден. Всички тези малки, лесно управляеми цели ще се натрупват с времето и ще помагат на вас и бизнеса ви да се движите постоянно.

И най-вече никога не забравяйте, че сте част от семейството на Форевър. Вие сте в бизнеса, който променя животи и помага на хората да откриват свободата и баланса, от които имат нужда. Целта на набраната от вас скорост не е само личното ви израстване, а и да помагате на другите също да израстват и да осъзнават как и те на свой ред могат да помагат на още хора. Техният успех ще храни и вашето бъдеще, и тяхното собствено. Невероятно е чувството всяка сутрин да се будиш целеустремен и със съзнанието, че можеш да постигнеш толкова много, ако се възползваш от всеки миг и правиш така, че той наистина да си струва.

Продължавайте да се усмихвате,

Грег Моън

Президент на Форевър Ливинг Продъктс

Споделете с приятели:

Нагоре