Мениджъри ОРЕЛ за 2021 г.

Форевър България

Наскоро на нашия Ден на успеха имахме удоволствието да обявим и поздравим ОРЛИТЕ на Форевър България за 2021 г. Постижението им несъмнено заслужава адмирации, затова днес решихме да ви представим част от квалификантите, които отговориха на няколко въпроса специално за всички вас.

Какво се изисква, за да се квалифицираш в програма Мениджър ОРЕЛ?

Здравейте, казвам се Цветанка Кирякова и за втора поредна година съм Мениджър ОРЕЛ! Изпълнявам условията за квалификацията с лекота, но и с четиригодишна предварителна подготовка, свързана с постоянство, отдаденост, фокус и учене. Винаги съм била организиран и дисциплиниран човек, който прави това, което трябва да се прави, защото считам, че когато ни е удобно, няма как да се развиваме. А за да полетиш като ОРЕЛ, трябва да излезеш от зоната си на комфорт!

За да се квалифицира СФБ, на първо място трябва да е Признат Мениджър; да бъде активен и квалифициран за лидерски бонус всеки месец; да събере поне 720 сумарни бонусни точки за периода 1 май до 30 април на следващата година, като поне 100 от тях са НОВИ бонусни точки, т.е. от лично спонсорирани през посочения период СФБ; да помогне поне на двама от тях да станат Супервайзори.

За мен най-вълнуващата част е подаръкът за постигнатото ниво – пътуване за двама до екзотична дестинация с поети изцяло от Форевър разходи, както и специална покана за участие в обучение на ОРЛИТЕ, на което се срещаш с най-добрите от целия свят и попиваш от техния опит, умения и знания!

По-трудна ли беше квалификацията в условията на пандемия? Как се промени начинът ви на планиране и работа?

Повече от двадесет години във Форевър по-голямата част от работата ни се състоеше от срещи и презентации на живо. Екипите ни посещаваха редовно лекции и обучения в офиса на Форевър България в София.

През миналата 2020 г. ситуацията рязко се промени. Всички бяхме принудително затворени вкъщи и това много затрудни комуникацията ни. Преосмислихме начините си на действие, планирахме нови варианти и се насочихме почти изцяло към социалните мрежи и онлайн общуването. Не беше лесно, а и трябваше да се пренастроим много бързо.

Но тези трудности пък откриха благоприятна възможност за хората от екипите ни, които предпочитат да използват новите технологии, да поемат повече отговорности. Това помогна на по-младите да се откроят с лидерските си качества и да подобрят резултатите си.

Какво е за вас програма Мениджър ОРЕЛ?

Когато я видях за първи път, си помислих, че е непосилна за мен. Да развиеш нов бизнес от 100 б.т. в рамките на една година, освен това двама от новите СФБ задължително да постигнат ниво Супервайзор, ми се струваше прекалено високо изискване. А като Сеньор Мениджър трябваше и да се погрижа и поне един от Мениджърите от екипа ми също да се квалифицира. До този момент не се бях замисляла какъв е годишният оборот на новия ми бизнес, още по-малко – да ми хрумне да си поставя за цел да го развивам. Казах си, че ще е много хубаво тази квалификация да се случи и че трябва да започна да работя по нея, но дълбоко в себе си не вярвах, че ще ми се получи.... и не се получи. Не се получи и на следващата година, и на по-следващата – също.

Но започнахме да говорим за програма Chairman’s Bonus в България и разгледах нейните изисквания. Тогава осъзнах, че програма Мениджър ОРЕЛ е подготовка за нея. Тя е трамплинът, от който трябва да отскочиш, за „да полетиш“ към следващата височина. Тя е това, което те държи буден, търсещ, целеустремен, преодоляващ всички предизвикателства по пътя. Най-после и аз бях разбрала какво е предназначението на програма Мениджър ОРЕЛ – да ни извади от застоя, от инерцията на рутината, да ни направи активни, действащи Мениджъри и истински лидери.

И взех решение да се фокусирам върху новия си бизнес. Започнах да мисля за нов подход при спонсорирането, за по-ефективна работа с новите СФБ. Истина е, че когато се концентрираш върху нещо, непременно постигаш резултати от него. Работих усърдно и с вдъхновение, защото и наградата си я биваше – круиз по северното крайбрежие на Средиземно море със спирки в Барселона, Ница, Монте Карло и Рим. Незабравимо Форевър пътешествие!

В следващата квалификация се впуснах с още повече ентусиазъм. Забелязах, че с всяка изминала година оборотът на новия ми бизнес става все по-голям. Дори надскочи почти три пъти изискването за 100 б.т., които в началото ми изглеждаха толкова плашещи и недостижими. Както се казва, ставаш добър в това, което правиш, което упражняваш през по-голямата част от времето, което практикуваш. Важното е да го решиш.

Сега за мен Мениджър ОРЕЛ е нещо много различно от това, което беше преди няколко години. Придоби нов смисъл. Едновременно е и предизвикателство, и вдъхновение. Идеалният модел, по който да изграждаме бизнеса си, школа за дългосрочно развитие, мощен стимул за стартиране на истински мрежов бизнес, стъпало към Chairman’s Bonus и всички други високи награди от компенсационния план, мост към по-прогресивен начин на мислене и не на последно място – възможност да се срещнеш с елита на Форевър, да се учиш от най-добрите, да почерпиш от тяхната енергия и след това на свой ред да я раздадеш на тези, които имат нужда от нея.

Какво ви носи квалификацията като ОРЕЛ?

Почувствах се много благодарна и подкрепена, защото това признание не е личен успех, а резултат от вдъхновението и целите на всеки прекрасен човек в чудесния ни екип! Възхитена съм от симбиозата на различни качества, характери и ценности у хората около нас! Най-много ми хареса процеса на откриване на силните страни на всеки и вдъхването на увереност в умението му да ги прилага и с това да засилва общата енергия на екипа! Така заедно се учим и стремим към съвършенство!

В програма Мениджър ОРЕЛ се квалифицирате за втора година. Каква е разликата в процеса на работа първия път и сега?

Да, това е моята втора пълна година като Мениджър и ОРЕЛ. Тази година ми е по-лесно, по-малко стресово да завърша квалификацията, но тръпката и удовлетворението са също толкова големи, колкото и миналата година. Когато човек си постави цел в началото на квалификацията, тя се превръща в приоритет и положителният резултат е сигурен. Разделям квалификацията на месеци и цели за всеки месец.

Надявам се Мениджър ОРЕЛ да стане навик и задължително постижение на всички Мениджъри в екипа ми! Защото тя е важна за развитието на безграничен растящ бизнес с Форевър и сбъдване и на най-големите ни мечти!

Споделете с приятели:

Нагоре