Изграждайте екипа си с интегритет

Форевър

Повечето собственици на Форевър бизнес започват със създаване на стабилна база от клиенти благодарение на страстта си към продуктите и на неподправеното си желание да ги споделят с другите. Когато клиентската им база стане солидна, тяхната самоувереност постепенно нараства, започват да виждат печалбите и за някои е естествено да продължат към изграждане на екип.

Да говорим за възможността за бизнес с Форевър е стряскащо само когато се концентрираме върху резултата – привличането на нов сътрудник в екипа, вместо върху процеса. Най-важното е да съхраните интегритета, с който сте създали базата си от клиенти и да имате искрено желание да помагате на хората.

Важно е да се задават правилните въпроси

Струва си да отделите малко време и да помислите какъв тип човек би бил добър сътрудник – някой, който действително ще цени възможността, която има в ръцете си. Макар че Форевър вероятно е едно от най-равнопоставените игрални полета, в което всеки с всеотдайност, добра нагласа, работа и постоянство може да успее, независимо от пол, възраст, етнос и образование, все пак възможността трябва да се появи в точния момент.

Единственият начин да го определите е, като задавате добри въпроси и инвестирате времето си мъдро и ефективно. В дългосрочен план ще спестите много време и енергия (а вероятно и нерви), ако работите с онези, които имат истинско желание и са готови и способни да отделят малки отрязъци от време, за да започнат. Ще бъде далеч по-удовлетворяващо и приятно и за двама ви.

Хубаво е да запомним, че за създаването на доверие и взаимоотношения е нужно време. Тези принципи са решаващи, както за създаване на дългогодишни клиенти, така и за изграждане на екип. Също е важно да сте мили и търпеливи и към себе си. На уменията им е нужно време да бъдат усвоени, да се превърнат в част от нас, да започнем да ги практикуваме, така че не очаквайте да сте перфектни, нито дори почти перфектни.

Бъдете себе си

Един от най-простичките начини да сте по-непосредствени, да се освободите от напрежението и да градите отношения, е като говорите с повече хора. Ако сте си поставили за цел да включите двама души в екипа си този месец и за целта говорите само с двама, за вас ще е твърде важно и двамата да се включат в екипа ви. Това създава прекомерен натиск и върху вас, и върху тях. Когато сме притиснати, не се държим естествено, другите го усещат и нашето поведение се променя. Казано накратко – няма да сте себе си. Ако говорите с много хора, можете да сте по-спокойни, по-непосредствени и по-искрени. Все така искате те да станат част от екипа ви, но с радост бихте изчакали взаимоотношенията ви да се развият по-естествено и със собствено темпо.

Разберете какво мотивира хората

Като не бързате, можете да задавате въпроси и да разберете какви са потребностите и мотивацията им. Не всеки започва бизнес с Форевър по едни и същи причини и трябва да научите какъв е подтикът на човека срещу вас, преди да заговорите защо възможността може да е подходяща за него. Ако например само говорите как Форевър може да осигури допълнителен доход, а парите не са мотивация за вашия събеседник, вероятността да го заинтригувате е минимална. Но ако знаете, че ще се въодушеви от мисълта да помага на другите или да се развива като личност, можете да наблегнете именно върху тези ключови точки. Мотивацията е изключително важна и като създавате взаимоотношения и опознавате хората с времето, можете по-добре да определяте кой момент може да е подходящ за обсъждане на бизнес възможността.

Задаването на въпроси е ключ към откриване на мотивацията на хората, също както и да сте добър слушател. Не научаваме много, когато говорим, а и от начина, по който слушаме, хората усещат на дълбоко вътрешно ниво дали искрено се интересуваме от тях. Дори и когато общуваме виртуално онлайн, все така градим взаимоотношения и все така трябва да сме добри слушатели и да бъдем самите себе си. Да не бързаме и да общуваме непосредствено е фундаментът за качествено изграждане на екип. Когато положим основите, предлагането на възможността за бизнес става естествено и приятно.

Споделете с приятели:

Нагоре