Останете на седлото

Грег Моън

Мнозина от вас знаят, че винаги много съм обичал конете. Всъщност идеалният ден за мен включва езда по пътеките в Аризонските планини. При една от разходките ми на кон преди няколко седмици си мислех за документален филм, който гледах наскоро, разказваше за четирима ездачи, решили да пропътуват цялата Аризонска пътека от Мексико до Юта и да продължат нататък, докато стигнат до канадската граница. Доста сериозно начинание.

Можете ли да си представите толкова дълга езда? Може би ще искате да сте сигурни, че имате възможно най-кроткия и добре обучен кон. Но тези четирима ездачи направиха нещо друго. Решиха да си хванат диви коне и да ги обяздят за пътешествието си. Из целия Югозапад на САЩ живеят диви мустанги, но не е лесно веднага да забележиш изумителните им качества. С много тренировки, изобилие от любов и внимание, отдадени на постигането на целта си, ездачите осъзнаха, че дивите коне са дори по-добри от скъпите и разглезени питомни животни.

Приключението им започна, защото видяха нещо невероятно в мустангите, за които повечето хора вече са забравили. Видяха потенциала им да ги пренесат през труден терен и да им помогнат да прекосят финала. Все пак тези коне са прекарали целия си живот, ориентирайки се в дивия пейзаж, през който четиримата възнамеряваха да пътуват.

Може би се чудите защо ви разказвам това. В известен смисъл всички ние сме като мустангите. Всички имаме нещо специално у себе си, може би нещо, което невинаги сме знаели, че притежаваме, докато някой друг не ни е помогнал да отворим очи за онова, на което сме способни. С правилно обучение, напътствия и подкрепа можем да се научим да направляваме бизнеса си през труден терен и тежки времена. Никога не го забравяйте, когато търсите хора, които да се присъединят към вашето пътешествие и към вашия екип. Успехът във Форевър не зависи от най-доброто образование, най-впечатляващата автобиография, най-хубавите дрехи или някой друг традиционен маркер за постижения. Тук важното е да намирате хора, които споделят вашата визия, запалени са, трудолюбиви и притежават нещо специално.

Невинаги ще е лесно, но нищо, което си струва, не е лесно. Помислете за издръжливостта на тези каубои. Изправят се пред огромни предизвикателства. Не във всеки момент са на едно мнение какво да правят и определено има периоди, в които мислят, че пътеката ще ги надвие. Но продължават напред, не спират, запазват вярата един в друг и в мустангите, в които са вложили толкова много усилия.

Ще има моменти, в които някой може да напусне екипа ви или да реши, че това пътешествие не е за него, нормално е. Ако желанието ви е достатъчно силно, ще намерите сили да продължите. Не оставяйте решенията на другите да се отразяват на вашата решителност.

Пътеката ще ви срещне с много предизвикателства. Но никога няма да ви сблъска с нещо, което не можете да преодолеете. Бъдете бдителни и продължавайте да крачите напред с вяра в целия труд, които вие и екипът ви сте вложили, и в безкрайния потенциал на всички ви да израствате заедно.

Възможността Форевър може да ви поведе към нов живот, изпълнен с приключения и нови хоризонти за покоряване. Но никога няма да видите какво има от другата страна на следващото възвишение, ако не останете на седлото.

Продължавайте да се усмихвате,

Грег Моън

Президент на Форевър Ливинг Продъктс

Споделете с приятели:

Нагоре