Мотивацията ви е във вашето ЗАЩО

Стефан и Таня Стаеви

Замисляли ли сте се какво ви мотивира, за да можете всеки ден да правите необходимото да вървите напред и да се справяте с предизвикателствата на нашия бизнес?

За мнозина от нас мотивацията е чувството, което събужда желание и усещане, че трябва да сме изключителни и да направим нужното, за да може това да се случи. Но, както най-вероятно вече сами сте установили, мотивацията не е нито вечна, нито постоянна. Тя е нещо, което човек трябва да разпалва непрекъснато, да преоткрива всеки ден, нещо, което идва отвътре и обикновено те вдъхновява силно.

За съжаление светът около нас често отвлича вниманието ни, отмества фокуса и притъпява желанието ни да вървим с бързи крачки напред и това е съвсем нормално. Просто трябва да намерим начин всеки ден отново да откриваме мотивацията си. Всеки ден отново да си припомняме: „Защо започнах бизнеса си с Форевър? За какво мечтая? Какво искам да постигна?“

Когато преди повече от 20 години ние започнахме собствения си бизнес с Форевър, най-много искахме да имаме повече свободно време за семейството си, както и доходи, които да ни осигурят мечтания стил на живот. Искахме тези неща много силно и бяхме готови да направим всичко необходимо, за да ги постигнем. Няколко години по-късно вече бяхме осъществили целите си да сме финансово независими и да се радваме на всички предимства от това. В никакъв случай не искаме да кажем, че пътят дотам беше лесен, но ние много добре знаехме какво искаме и какво трябва да направим, за да го постигнем. Това ни даде кураж и мотивация да не се откажем, както и дисциплина да работим ежедневно, без да пропускаме нито едно действие, необходимо за успеха.

А какво искате вие? Нов дом? По-голям или в по-добър квартал? Нова кола? Да пътувате по света? Или да имате доходи, които ви позволяват да дарявате средства на различни благотворителни организации? Да прекарвате повече време със семейството си? Каквото и да е желанието ви, дефинирайте го ясно, напишете го!

Също така запишете и какво точно трябва да постигнете с Форевър, за да го осъществите. Може би да станете Мениджър в рамките на следващите пет-шест месеца? Мениджър ОРЕЛ? Да получавате лидерски бонуси и бонус „Скъпоценни камъни“? Или да участвате в програмите за стимулиране?

Дефинирайте ясно и за какво мечтаете! Да помагате на другите? Или пък нещо друго? Формулирайте своето ЗАЩО!

Именно то ще ви помага в моментите, когато сте обезсърчени или разочаровани, ще ви съдейства да преодолявате всички препятствия по пътя си. С него много добре ще знаете за какво сте готови да ставате по-рано и да си лягате по-късно. Никога няма да губите от поглед мечтите си и ще осъзнаете, че през следващите няколко години си заслужава да положите усилия за осъществяването им, защото след това ще им се наслаждавате цял живот.

Отделяйте всеки ден по малко време да си припомняте какво има най-голямо значение за вас. Малко време, в което да се откъснете от онова, което ви разсейва и демотивира, да си припомните какво ви движи напред и да се заредите с желание да действате и да се придвижвате напред.

Не се оставяйте суматохата на света да управлява живота и действията ви! Нека това да правят вашите мечти!

Винаги Ваши,

Стефан и Таня Стаеви

Управляващи директори на Форевър България и С. Македония

Споделете с приятели:

Нагоре