С работа в екип сбъдваме мечти

Грег Моън, Президент на Форевър Ливинг Продъктс

Като човешки същества ние трябва да работим задружно, за да постигнем трайна и положителна промяна.

Изненадах се да науча, че изразът „с работа в екип сбъдваме мечти“ се появява за първи път едва преди 12 години с едноименната книга на Джон К. Максуел. Мислех си, че фразата е далеч по-стара – прилича на нещо, което бабите и дядовците ни може да са казвали.

Без значение кога изразът влиза в обращение, сигурен съм, че сме го чували многократно под една или друга форма. Фундаменталният принцип, че се справяме много по-добре, когато работим заедно е вечен и не бива да го пренебрегваме! Това ми стана ясно по време на пандемията. Като човешки същества ние трябва да работим задружно, за да постигнем трайна и положителна промяна.

Когато миналия месец пристигнах в хотела в Абу Даби за Глобалното ни рали и видях табелите, знамената, гигантското Алое бебе и цялата украса за събитието, изпитах огромно облекчение и вълнение. Най-сетне сме отново заедно!

В лобито срещнах приятели от целия свят, които не бях виждал от години и се запознах със СФБ, които никога не бяха присъствали на живо събитие на Форевър. Впечатлих се колко много означава за мен и за нашия бизнес да работим заедно и да се събираме. Мисля, че всички по един или друг начин подценявахме силата на общността.

Толкова много неща научих от Рали обученията, слушах внимателно всички, които говориха. Особено ме докоснаха думите на Нкобиле Мселеку за това какво е усещането човек да е част от Глобалния лидерски екип. Нкобиле и нейният екип в Южна Африка срещнаха множество спънки по време на пандемията. Но тя остана позитивна, оптимистична и ентусиазирана през цялото време. В Абу Даби тя сподели с нас: „Трябва да имаш смелостта да градиш, а после да имаш смелостта и да възобновяваш изграденото!“

Няколко пъти си мисля за думите ѝ, откакто се върнахме у дома. Те ме вдъхновяват и провокират да правя всичко по собствените си сили, както и всичко по силите ни като компания, за да гарантирам, че разполагате с всичко необходимо за изграждане, и, ако е нужно, за възобновяване на построеното.

Благодаря на всички ви, които бяхте с нас в Абу Даби. А на онези, които си останаха у дома, се надявам онлайн излъчването да им е харесало. Благодаря и на служителите ни, които работиха неуморно, за да върви всичко гладко. Невероятен екип сте! Семейството на Форевър е изградено от приятели и обхваща целия свят – това са хора със сходен начин на мислене, които пламенно искат да си помагат взаимно и да работят задружно, за да се сбъднат мечтите на милиони.

Не забравяйте, че за да бъде вярно „с работа в екип сбъдваме мечти“, са нужни две неща – екип и мечта. Припомних си това, когато двамата със Синтия отпътувахме от Абу Даби. Докато се опитвахме да се регистрираме за полета си, открихме грешка в сертификатите ни за COVID тестове. Датата им беше объркана! Опитах всичко, за да разреша проблема, но когато нищо не помогна, просто се примирих с факта, че ще си изпуснем полета.

Но моята „съотборничка“ Синтия не се беше оказала. Тя остана фокусирана върху това да отпътуваме към къщи и продължи да търси варианти. Беше търпелива, спокойна и непреклонна, докато накрая не се справи с проблема! Лабораторията коригира сбърканите дати и ни изпрати верни документи. Качихме се последни в самолета, но успяхме навреме. Заедно скромният ни отбор от само двама души – Синтия и аз, извоюва мъничка победа и успя да се прибере вкъщи благодарение на работата ни в екип.

Надявам се, че и вие ще се радвате на същото – че независимо колко големи или малки са мечтите и екипите ви, вие също винаги ще намирате пътя към дома! Просто помнете, като стигнете до набелязаната цел, да се обърнете назад и да благодарите на многобройните хора, помогнали ви да стигнете до нея.

Продължавайте да упорствате,

Грег Моън

Президент на Форевър Ливинг Продъктс

Споделете с приятели:

Нагоре