Правете основните неща и сътворявайте Форевър историята си

Грег Моън, Президент на Форевър Ливинг Продъктс

Невероятно е колко много може да се постигне с идеи, страст, професионално ръководство и с нагласата, че да се предадеш не е вариант.

През далечната 2012-а, точно след края на Европейското рали в Будапеща, Рекс и членовете на ръководния екип, които бяхме в Европа, решихме набързо да се отбием в Нидерландия за първата копка на новия ни проект за централизиран склад, по-късно станал известен като Форевър директ.

Кацнахме в Амстердам и шофирахме 90 минути на юг до мястото на бъдещия строеж. Беше мразовит, дъждовен февруарски следобед и студът ни пронизваше до мозъка на костите. Както стояхме в калта и дъждът се сипеше отгоре ни, беше трудно да си представим как ще изглежда новото ни предприятие. Бяхме гледали чертежи за огромна нова и модерна сграда, но на този ден виждахме единствено кално поле. Нямаше постройки, инфраструктура или пътища, които да загатнат за плана на проекта и да ни помогнат да визуализираме това, което предстоеше.

Миналия месец, 10 години по-късно, двамата с Ейдън се върнахме там. Разбира се, че междувременно многократно сме били във Форевър директ, но благодарение на вдигането на ограниченията за пътуване, най-сетне имахме шанс да посетим логистичния център след двугодишно прекъсване. Докато стоях в опаковъчната зона и с финансовия ни директор Ремко Бенекер си припомняхме миналото – добрите и трудните моменти при стартирането на бизнеса преди едно десетилетие, нямаше как да не почувствам страхопочитание и гордост от постигнатото.

Петер ван Ейк – нашият оперативен директор, ми напомни, че награждаваното ни предприятие днес осигурява работа на над 250 души местен персонал, обслужващ повече от 102 страни. Те работят с последна дума на техниката, управлявана от най-прогресивната логистична компютърна система в света. Комбинацията от системи и хора има капацитет над сто хиляди поръчки месечно.

Във Форевър директ навсякъде около теб във всички посоки се движат кашони, продукти, печатни материали и рекламни артикули, но въпреки това те успяват да поддържат над 99% точност в доставките до вас и клиентите ви. Това е доказателство колко много може да се постигне с идеи, страст, професионално ръководство и с нагласата, че да се предадеш не е вариант. Тази качества се виждат навсякъде във Форевър директ и тръгват от Гари Шрийв, който ръководи този център и всички наши логистични дейности по света. Задачата определено е много мащабна, но е в сигурни ръце!

Разбира се, всички ние много се гордеем с Форевър директ, но може да се каже, че и други компании имат отлични мощности, които също са тяхна гордост. Уверявам ви, че сравненията спират дотук.

Когато стане дума за това, което е от най-голямо значение, нашите хора нямат равни – те са възможно най-добрите в бранша. По време на пандемията не сме изгубили нито един работен ден. През локдауни, болести и какви ли не разсейващи фактори, нашите Форевър екипи не спряха нито за миг. Независимо от личните си и местните обстоятелства те идваха на работа и продължават все така. Правят го, за да гарантират, че нашите европейски СФБ винаги разполагат с всичко необходимо.

Обичам да се разхождам из обширната сграда и да се виждам със стари приятели и най-вече в зоната на социалната работна общност. Преди много години Форевър директ започна да си партнира с местните власти и заедно осигуряваме възможности за работа на местни хора с увреждания.

Форевър директ е удостояван с награди за тази инициатива и продължава да предлага изключителна среда за работа. Попитах нашия генерален директор Нилс Хомел за тези специални взаимоотношения и той ми каза: „Във Форевър съсредоточаваме вниманието си върху това, което хората МОГАТ да правят, а не върху онова, което не могат!“

Докато наблюдавах работата на Форевър директ около себе си, бях изумен и се замислих колко много добро е произлязло от решението ни да преместим малко пръст от едно място на друго!

Форевър директ е нещо повече от успешна корпоративна история. Той е тържество на далновидността, трудолюбието, инвестициите и себеотрицанието. Той е пример какво можеш да съградиш, ако имаш желание да си поставиш цел, да си създадеш визия и никога да не се отказваш от всекидневните задачи, които на моменти може да са рутинни и банални, но накрая сътворяват шедьоври. Не мога и да си представя или да се опитам да предположа колко болтчета и гайки държат Форевър директ, но съм благодарен на хората, съхранили всеотдайността и дисциплината си, и стараещи се винаги до един да са по местата си.

Замислете се за своето собствено кално поле или, с други думи, за празното платно, на което можете да създадете своя Форевър. Придържайте се към основните неща и с тях рисувайте по платното си, творете своята Форевър история. Използвайте продуктите, продавайте ги, спонсорирайте нови хора, правете 4 б.т. и учете другите на същото, прицелете се в програма Мениджър ОРЕЛ. Правете всичко това и след време вашето кално поле ще се превърне в бизнес, който ще се отплаща на вас и на любимите ви хора.

Продължавайте да упорствате,

Грег Моън

Президент на Форевър Ливинг Продъктс


Споделете с приятели:

Нагоре