Пролетна умора?

По материали от Форевър Германия

Слънцето грее, птичките пеят, дърветата започват да се разлистват – пролетта идва! Ако се чувствате изтощени и отпаднали, докато всичко навън избуява, цъфти и се събужда, значи може би ви е налегнала прословутата пролетна умора.

Но не се тревожете – с натуралните продукти на Форевър сезонното неразположение ще отмине и много бързо отново ще сте жизнени и енергични! Например ФОРЕВЪР ПОМЕСТИЙН ПАУЪР представлява ободряваща напитка с чудесен вкус, а ФОРЕВЪР ФОКУС подкрепя концентрацията ви и подобрява качеството на работата ви. Продължете четенето за още чудесни предложения от нас!

Не е приятно да сме без сили

Да не се чувстваме във форма през този сезон е добре известен феномен. Хората, които са чувствителни към промените във времето и имат ниско кръвно налягане, обикновено са по-предразположени към такива състояния. Около 60% от жените и 54% от мъжете от време на време страдат от пролетна умора. Типичните симптоми включват отпадналост, проблеми с кръвообращението, замайване, а понякога и раздразнителност. Пролетната умора може да се появи между януари и април, като най-сериозно се проявява през март и април. Причините за нея са естествени – организмът ни трябва да се адаптира към повече слънчева светлина и да настрои метаболизма си за по-топлото време, а тези промени изчерпват доста от енергията ни.

Причините за пролетната умора

  1. След дългата и тъмна зима в тялото ни нивата на хормона на съня – мелатонина, са по-високи. Когато повече слънчева светлина гали кожата ни, организмът започва да синтезира неговия противоположен хормон – серотонина. При активирането на серотонина се изпълваме с енергия и настроението ни се подобрява.
  2. През зимата базовата температура на тялото ни спада и сега то трябва да се приспособи към повече топлина – кръвоносните съдове се разширяват, кръвното налягане спада и ние се чувстваме отпаднали.
  3. През зимата също така сме склонни да ядем по-питателни и по-тежки храни. Понякога пренебрегваме плодовете и зеленчуците, което може да предизвика дефицити, а те също се отразяват на жизнеността ни.
  4. Денят е по-дълъг – през пролетта променяме ритъма си и спим по-малко, което също може да доведе до изтощение.

Чувствате се отпаднали и унили? Вижте как да се справите

Яжте много пресни плодове и зеленчуци и по-добре вече избягвайте мазната и много сладка храна. Разбира се, че здравословното хранене винаги е важно, но можете да подпомогнете организма си и с малко допълнителни витамини и минерали особено при прехода от студения сезон към пролетта. Допускаме, че редовно пиете ГЕЛ ОТ АЛОЕ ВЕРА или някоя от другите ни уникални алое напитки. Те се произвеждат от алое, което отглеждаме сами в климат с над 2 000 слънчеви часа годишно. Приемано вътрешно, алое вера притежава естествени изчистващи свойства и съдейства на храносмилането да усвоява оптимално нутриентите. Алое напитките на Форевър съдържат и много витамин C, който допринася за нормалната функция на имунната система и за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Идеален техен спътник през пролетта е ПЧЕЛНИЯТ ПРАШЕЦ на Форевър. Той съчетава силата на чистия пчелен полен с кехлибарен мед в неповторима комбинация от нутриенти, минерали и витамини за повече енергия и по-малко умора. Когато имате нужда от бързо ободряване през деня, енергийната напитка ФАБ ви предлага естествен източник на кофеин и задоволява 100% от дневните ви нужди от витамини B3, B5, B6 и B12 с вкусна гуарана, алое вера и специална билкова смес.

Пийте достатъчно течности! Поне литър и половина до два литра дневно. Към задължителната вода добавяйте богати плодови сокове като споменатия в началото екзотичен ФОРЕВЪР ПОМЕСТИЙН ПАУЪР с витамин С, който допринася за намаляване на чувството на отпадналост и умора. Вкусната напитка съчетава най-доброто от нара, мангостана, крушата, малините, къпините, сините боровинки и екстракта от гроздови семки. Доверете се на силата на натуралните антиоксиданти, за да се противопоставите на вредите от свободните радикали.

Излезте на въздух! Нека слънцето докосне кожата ви, наслаждавайте се на по-дългите дни. Дори само кислородът може да ви зареди с много енергия. А ако искате да направите нещо добро и за кожата си, освежете я с АЛОЕ АКТИВАТОР – нежен тоник за лице, който осигурява жизненост и овлажняване със своите 99% чист гел от алое вера.

Движете се! Това не само ще раздвижи кръвообращението и ще укрепи имунитета ви, но и ще подобри настроението ви. Спортът сериозно повишава производството на серотонин, кара ни да се чувстваме в по-добра форма и по-енергични. Едва ли е случайно, че пролетната умора далеч по-рядко наляга спортистите от обездвижените хора. Тренировки за издръжливост като тичане, колоездене и ходене са идеални за пролетта. Но дори и съвсем обикновена разходка може да окаже положителен ефект. Обуйте си маратонките и тръгвайте!

Ако сезонната отпадналост се отразява и на способността ви да се съсредоточавате и производителността ви спада, опитайте умната и модерна хранителна добавка ФОРЕВЪР ФОКУС. Тя ще подкрепи тялото ви с важни съставки като витамини B5, B6, B12 и цинк, който допринася за нормалната когнитивна функция и подкрепя имунитета.

Така че излезте сред природата, поддържайте доброто си настроение и най-вече – не спирайте да се движите!

Споделете с приятели:

Нагоре