Спонсориране

По материали от Форевър Великобритания

В бизнес модела на Форевър всеки може да разчита на подкрепа от човека, който го е запознал с компанията – неговия спонсор. Както подсказва самото наименование, работа на спонсора е да бъде нещо като бизнес ментор и водач. По същия начин, когато вие започнете да спонсорирате хора в екипа си, също се превръщате в опора за тях. По-долу направихме кратък преглед на отговорностите, свързани със спонсорирането, погледнати и от двете страни.

Какво да очаквате от спонсора си

Кой е моят спонсор?

Спонсорът ви е човекът, представил ви възможностите за доходи, които компанията предлага, и регистрирал ви като нов собственик на Форевър бизнес. Той може да е ваш приятел, роднина или колега, а може и да е човек, с когото току-що сте се запознали. Без значение какви са досегашните ви отношения с него, от този момент нататък той ще е първият човек, към когото ще се обръщате за въпроси, свързани с Форевър.

Информация и съвети

Като нов собственик на Форевър бизнес, ще имате нужда от помощ и подкрепа, които да ви насочват в изграждането на вашата мрежа. Спонсорът ви може да ви ги осигури, като организира редовни срещи за планиране и поставяне на краткосрочни и дългосрочни цели за вашия бизнес.

Мотивация и подкрепа

За изграждането на бизнес в мрежовия маркетинг са нужни много работа и решимост. Не всеки веднага вижда потенциала във възможността и може да е обезсърчаващо да не получаваш отговора, който очакваш. В такива моменти е полезно да поговориш със спонсора си, за да получиш мотивация и съвет как да продължиш нататък. „Аз непрекъснато търся съвет от спонсора си какво да казвам на кандидати, които ми задават въпроси, за чиито отговори не съм сигурна“, казва Рейчъл Скот, нов СФБ във Великобритания. „Обикновено ѝ казвам как аз мисля, че трябва да отговоря и сравнявам дали и тя би реагирала по същия начин.“

Помощ от мрежата над вас

Мрежовият маркетинг е изцяло изграден върху идеята за работа в екип. Да градиш бизнес по този начин означава, че имаш достъп до цяла група от хора, всеки от които има богати познания за бизнеса и продуктите. Ако имате въпрос, на който прекият ви спонсор не е в състояние да отговори, той ще ви препоръча да се обърнете към Мениджъра на мрежата ви, или към някой друг от екипа с повече познания и опит в бизнеса. Както обяснява и Рейчъл: „Макар винаги да се обръщам към спонсора си за информация за конкретни продукти, обикновено питам и целия си екип. Имаме толкова много хора с най-разнообразни професии и образование, че винаги ми дават полезни съвети от личния си опит и познания.“ Присъствието на срещи на екипа и местни бизнес представяния е великолепен начин да поддържате връзка с мрежата си и да научавате нови неща.

Това е вашият бизнес

Не забравяйте, че макар спонсорът ви да е на разположение за напътствия, това е вашият собствен бизнес. Затова упражнявайте пълноправно владение върху него! Сега е вашият шанс сами да си изградите нещо удивително. Следвайте примера на спонсора си и действайте!

Как да бъда добър спонсор

Какво представлява спонсорът?

Превръщате се в спонсор, щом регистрирате друг човек в екипа си. Вече вие сте първият човек, към когото той ще се обръща за въпроси, свързани с Форевър, както и за ориентация и подкрепа.

Предайте познанието

Идеята на бизнес модела на Форевър е да бъде прост и копируем, за да може всеки да предава познанията си за маркетинговия план на новите си партньори. Като спонсор от вас вече се очаква да споделяте наученото и да помагате на хората от екипа си да планират дейността си занапред. Отличен начин за това е да работите заедно с новите си сътрудници с наръчника „Първи стъпки към Мениджър“. Той ще им помогне да си направят списък с имена, да си поставят ясни цели и да разберат какво точно е необходимо да направят, за да ги постигнат. Запознайте се с видеата и презентациите в уебсайта на Форевър, редовно присъствайте на срещи, обучения и събития, за да си създадете солидна основа от познания. Много важно е също да преглеждате фирмената политика с всеки нов кандидат, за да разбира той още от самото начало точно при какви условия ще работи, ако реши да стане собственик на Форевър бизнес.

Показвайте им как се прави

Да давате добър пример е важна част от ролята ви на спонсор, затова не пропускайте да правите нещата, за които говорите. Хората от вашата мрежа гледат от вас как да градят екипа си. Ако вие не следвате цикъла на Форевър и не се грижите за бизнеса си всеки ден, можете ли да го очаквате от тях?

Играйте в отбор

Помнете, че не сте в съревнование с мрежата си – вашият личен успех зависи от техния. Инвестирайте време да помагате на партньорите си, ако имат нужда, за да бъдете възнаграждавани, когато те израстват в маркетинговия план. Много от лидерите във Форевър споделят, че за да си добър спонсор, трябва да поставиш себе си на заден план и да се фокусираш върху целите на човека от екипа си. Това означава да приемеш, че той може да не иска същото като теб, може да не вярва, че е в състояние да постигне нещо, което да го извади от сегашното му положение. Без значение колко големи или малки са целите му, ти трябва да му помогнеш да види как може да ги осъществи.

Използвайте инструментите

Знаете ли, че в системата ни за онлайн презентации и обучения има много инструменти, които могат да са ви полезни в работата с вашите нови партньори? Отделете време и я разгледайте. Спонсорирането на нови хора ще преобрази бизнеса ви от начин за изкарване на допълнителни средства до устойчив източник на сериозни доходи. Затова не се страхувайте – започнете да спонсорирате още днес и работете за вълнуващото си бъдеще с Форевър!

Споделете с приятели:

Нагоре