Кожата печели

Холи Стаут, вицепрезидент на Форевър по глобални продуктови разработки

Грижите за кожата и защитата ѝ от слънцето не трябва да са сложни, но са задължителни, за да я поддържаме в добро състояние. Наскоро обновеният ЗАЩИТЕН ДНЕВЕН ЛОСИОН улеснява както овлажняването на кожата, така и предпазването ѝ от ултравиолетовите лъчи.

ЗАЩИТНИЯТ ДНЕВЕН ЛОСИОН съдържа чист гел от вътрешността на листата на алое вера, обгрижващи кожата съставки и слънцезащита от минерален цинков оксид (но без да оставя бели следи). Обърнахме се към Холи Стаут, вицепрезидент на Форевър по продуктов развой, за да разберем по-добре защо козметичният режим и предпазването от слънцето са важни и как ЗАЩИТНИЯТ ДНЕВЕН ЛОСИОН ни помага и за двете. Холи има над 20 години опит в разработката на козметични продукти.

Защо трябва да се предпазваме от слънцето всеки ден?

Всекидневното използване на слънцезащитен крем е абсолютно задължително, ако искате кожата ви да изглежда здрава. Уврежданията от слънцето днес ще се проявят след години, когато ще е твърде късно. Освен опасност от рак на кожата, слънцето може да предизвика появата на тъмни петна, неравна структура, дълбоки бръчки и отпускане. Ежедневната слънцезащита е отлично предпазване от тези нежелани ефекти и не бива да я пренебрегваме.

Защо широкоспектърната слънцезащита е толкова важна?

Дължината на ултравиолетовите лъчи не е еднаква и затова те проникват до различни слоеве на кожата. Слънчевата светлина се състои както от UVA, така и от UVB лъчи. Първият вид уврежда кожата в дълбочина и е причина за появата на признаците на преждевременно стареене, за които стана дума, а вторият вид лъчи поразява повърхността и води до изгаряне. Широкоспектърното предпазване означава, че даден продукт е тестван и доказано предлага ефикасна защита и от UVA, и от UVB лъчи. ЗАЩИТНИЯТ ДНЕВЕН ЛОСИОН на Форевър е именно такъв продукт и можете да му се доверите.

Какви са предимствата на минералната слънцезащита?

Минералните средства за предпазване от слънцето образуват защитен слой на повърхността на кожата, който отразява ултравиолетовите лъчи, докато химическата слънцезащита позволява на UV лъчите да проникнат в епидермиса, преди да ги неутрализира. Минералното екраниране не дразни толкова кожата, колкото химическото. А освен че има директни ползи за тялото ни, този тип естествена защита е и по-екологична, тъй като отмиването на такива продукти във водни басейни не представлява опасност за екосистемата.

С какво е уникален защитният дневен лосион?

ЗАЩИТНИЯТ ДНЕВЕН ЛОСИОН е с научно разработен състав, който комбинира висока степен на овлажняване с лекота на нанасяне и идеален баланс на цинков оксид без наночастици за предпазване от ултравиолетовите лъчи. За разлика от много слънцезащитни лосиони, които могат да са прекомерно изсушаващи или твърде мазни, ЗАЩИТНИЯТ ДНЕВЕН ЛОСИОН е подходящ за всички типове кожа. Той съдържа глицерин – овлажняващо средство, което извлича влага от въздуха, за да я предостави на кожата, както и богати масла от рицин, пустинна фурма и рапица, които предлагат антиоксидантна подкрепа. В допълнение незаменимите мастни киселини линолова, олеинова и палмитинова имитират мастната структура на кожата, за да предотвратяват загубата на епидермална влага.

Защо цинкът без наночастици е важен?

Цинкът без наночастици остава по повърхността на кожата и отразява ултравиолетовите лъчи, вместо да се разпада лесно и да позволява на част от лъчите да се промъкнат в кожата. Слънцезащитата трябва да остава по кожата, а не да прониква в тялото. Цинкът без наночастици стои там, където е нанесен, и върши работата, която му е възложена.

Какво може би не знаят хората за слънцезащитния фактор?

Ключът към отличното предпазване от слънцето е честотата на нанасяне на продукта, а не само колко висок е факторът. Всички видове слънцезащита се разгражда при контакт със сол и вода, така че високият фактор често може да ни подведе да се чувстваме предпазени, когато всъщност не сме. Многократното и често нанасяне на лосионите за защита от ултравиолетовите лъчи е най-добрият начин да се предпазваме от увреждания – дерматолозите препоръчват да се мажем отново поне на всеки два часа.

Предвид това ефективен ли е използваният в защитния лосион фактор 20?

Избрахме да разработим ЗАЩИТНИЯ ДНЕВЕН ЛОСИОН с фактор 20, тъй като продуктът е предвиден и да хидратира, и да предпазва от слънцето.

Влагането на цинков оксид за по-висок фактор на защита би сгъстило лосиона допълнително и той би станал по-труден за нанасяне. И понеже ефективността на предпазване зависи най-вече от честотата на мазане, ние създадохме идеален баланс между слънцезащита и овлажняване на кожата в лесна за използване, но ефикасна формула.

Как да използвате защитния дневен лосион

  • Нанасяйте сутрин като последния продукт, който слагате на кожата си, преди да излезете на слънце.
  • Използвайте го всеки ден след любимия си Форевър серум.
  • Нанасяйте го върху любимия си Форевър хидратант за допълнително овлажняване.
  • Често го мажете отново и особено след контакт с вода или сол.

Споделете с приятели:

Нагоре