Първият САПФИР в България

Мая Младенова, Форевър България

Сещате ли се за онази особена порода хора, на които сякаш винаги всичко им е наред, животът им е просто прекрасен, а ведрата усмивка никога не слиза от лицето им? Позитивизмът им ги прави винаги желана компания, а лекотата, с която общуват, ги превръща в притегателна сила, където и да се появят.

А сещате ли се за Уикипедия? Ще ви подскажем – многоезична, уеб базирана енциклопедия със свободно съдържание. Та, ако там трябваше да опишем нашия първи САПФИР, срещу името Димитър Механджийски вероятно щяха да се наредят точно тези слова. Ако пък решите да търсите по ключови думи, използвайте – успешен, широкоскроен, удивително положителен.

Ще си позволим обаче оттук нататък да го наричаме Чани, защото всички всъщност го познаваме така. Чани пише личната си история с Форевър още от лятото на 2001 година. Ще ви разкажем и за постиженията му след малко. Нека сега се опитаме да ви потопим в атмосферата, която той създава около себе си, и в неговия уникален подход в бизнеса.

Няма да го видите да води презентация по учебник – нито пред екрана в залата за представяния, въоръжен с презентър и показалка, нито на кръглата маса, с химикалка и наръчник. Ако пресечете улицата пред офиса в София обаче, ще се окажете сред весели, ентусиазирани хора събрали се около вкусен обяд или просто чаша кафе, които разгорещено споделят истории и случки, а думата „Форевър“ ще звучи със скорост 10 пъти в минута. В епицентъра на това сладкодумно шоу, разбира се, ще видите Чани. Ето така си проправя път към успеха той – неформално, но не и банално. Със стотици пленителни случки, забавни недоразумения и непоколебимата вяра, че да живееш ФОРЕВЪР е вярната посока.

Схващането, че бизнесът с компанията е начин на живот, а не просто работа, е онова специално и уж дребно нещо, което така силно повлиява тази история с успешен „безкрай“. Защо „безкрай“ ли? Та нали е още млада, невръстна, на едва 22 години и тепърва ще расте и ще се пълни с нови успехи, признания и аплодисменти. Не че статистиката към момента е кратка – незнаен брой Световни и Глобални ралита, европейски събития, програма Мениджър ОРЕЛ, дългосрочна програма за стимулиране FOREVER2DRIVE и всичко друго, за което можете да се сетите или дори да не подозирате.

А интересната тенденция в квалификациите на Чани е, че той обича да бъде пионер, с постиженията си път да проправя и да вдъхновява. Пръв успя да мотивира и помогне на петима души в екипа си да постигнат ниво Мениджър и да забоде на ревера си значката с четири граната. Няколко години и четирима Мениджъри по-късно на сакото му гордо блестят вече и четири сапфира.

И навярно няма да сбъркаме, ако кажем, че при него няма сметки на дребно – с постоянство и истински размах под нозете му се редят връх след връх, а всеки следващ изкачва с още по-широка усмивка и лекота.

Знаете ли, разказвайки тази история от трето лице, в съзнанието ни веднага изниква една многозначителна картина – събрали сме се на бизнес обучение в курорта Боровец, денят си върви по програма, хора на малки групички сноват из фоайето и залите на хотела, въодушевени разговори за Форевър се чуват от всеки ъгъл, а ентусиазмът и доброто настроение са навсякъде. Полека сладката умора от интензивното преживяване надделява и пространството започва да се поизпразва от посетители. В единия край на фоайето обаче голяма пъстра група хора най-различни по възраст и пол е притихнала около няколко диванчета и съсредоточено слуша. Тихо и спокойно попиват нечии думи вече повече от три-четири часа. Отидохме любопитно да надникнем какво всъщност е приковало така вниманието им. Досещате се, нали?

Година по-късно на същото това място, по същия повод се събрахме отново и станахме свидетели на същата удивителна ситуация. Думата тук ни е за онази лекота и магнетизъм, с които нашият първи САПФИР успява да завладее хората и да си спечели верни приятели и съмишленици по пътя към успеха с Форевър!

Честит да си, Чани, и с полет да завладяваш непокорени места и нови хоризонти!

Споделете с приятели:

Нагоре