Форевър е любов

Мариана Иванова, Мениджър

Запознах се с Форевър в далечната 2009 година. Съвсем неочаквано, но както знаете, няма случайни неща.

Направих услуга на моя приятелка – да се срещна с някаква жена, която работи мрежов маркетинг. Просто да я изслушам. Не мога да отказвам, такава съм си. Трябва ли да се помогне на някого, аз съм човекът! И така се запознах с Надежда Добрева, моя спонсор. Тя говори, черта едни кръгчета, а аз само си мислех: „Няма ли да приключи тази жена!“ Тръгнах си с наръчник и листче с нарисувани кръгчета. Метнах ги в къщи в един ъгъл и там събираха прах няколко месеца.

Как открих продуктите и бизнеса

Не след дълго се появи здравословен проблем в семейството. Сетих се за книжката, която си бях купила. Започнах да чета и поисках да се срещна отново с Надя. Така започна моето приятелство с Форевър. В началото бях само потребител. Пазарувах два пъти в годината, пролет и есен. Децата бяха малки, голямо семейство. Така обгрижвах всички с добавките на Форевър. До следващият преломен момент.

Работех държавна работа и на бюрото си държах прополисов крем. Един ден влезе една колежка и възкликна: ,,Какъв е този крем? Това орелче ми е познато. Знаеш ли откога търся да си купя такъв крем! Подариха ми същият, много съм доволна, но свърши.“ В този момент осъзнах, че мога и да печеля от Форевър.

Мотивацията

И така година след година – малка мрежа, сравнително добри доходи от Форевър. Но дойде и следващото предизвикателство през 2019-а – Глобалното рали в Стокхолм. Едно незабравимо преживяване, което ми помогна да осъзная, колко мащабна е компанията. Видях хората, които са в основата на този бизнес, усетих ценностната им система. Почувствах любовта и съпричастността на всички! Невероятна енергия се носеше из целия Стокхолм. Навсякъде хора с жълти торбички с надпис Форевър. Усмихвахме се, поздравявахме се и се прегръщахме. Чисти и искрени прегръдки (тогава още нямаше пандемия). Взех решение, че искам отново да изживея този момент и да бъда винаги част от този вихър на емоция.

Истинската ми работа във Форевър започна, след като се оказах на трудовата борса. Трябваше да взема решение какво ще правя и как ще продължа напред. Участвах в обучения, четях книги, гледах филми за успели хора, но знаех, че няма ли действия, нищо няма да се получи. Реших да действам. Срещи, градене на екипи, презентации, общи събирания, екскурзии с екипа, обучения. Разбрах, че когато сме с хората си, е по-лесно. Когато има общи преживявания, общи интереси, когато разменяме положителна енергия, ние градим приятелства. Поддържаме пламъчето на Форевър и мотивацията е различна. Получаваш доверие, усмивки, прегръдки и едно голямо „Благодаря“, което топли сърцето в трудните моменти. Това е, което ме трогва, но и движи напред – погледът на доволен клиент, изпълнен с благодарност, сълзи и думите: „Господ да дава здраве на теб и семейството ти!“

Пътят към върха е дълъг и труден

Чували сте тази максима, но има няколко момента, които искам да споделя с вас. Няколко тайни или принципа, на които аз лично държа и от които гледам да не се отклонявам.

  1. Уважавай самия себе си и хората, които са ти гласували доверие.
  2. Бъди честен към всички, с които се обграждаш.
  3. Бъди отговорен. Прави са спонсорите от по-горните линии, като казват, че истинската работа започва, след като станеш Мениджър. Носиш отговорност за всички, които са те последвали, за техните мечти и цели. Носиш отговорност към себе си, към своите мечти и цели, към семейството си.
  4. Рискувай – само човек, който не е рискувал и не е скочил в дълбоките води, няма да разбере какво го чака. Рискувай! Дори и да сгрешиш, ти се учиш. Ставаш и продължаваш.

Постигнах много с Форевър. Промених се като човек, израснах като личност, започнах да обичам първо себе си, да се ценя и уважавам. Осъзнах, че МОГА! Изградих страшно много приятелства. Успявам да се грижа за семейството си и да помагам на майка си. Имам дъщеря студентка в София. Не е лесно, но като за начало е добре.

Какво предстои

Имам големи мечти и поставени цели. Следвам маркетинговия план на Форевър и гледам към следващото стъпало – Мениджър ОРЕЛ. Мисля, че всичко е въпрос на упорита работа, добра планировка и здрав екип. Екипът е основата за стабилен бизнес. Ние привличаме хора като нас, хора, които търсят същите неща като нас.

И да не забравяме, Форевър е любов! Можем да даряваме любов, да се забавляваме и да работим. Така всичко се случва някак естествено и от само себе си.

Разбира се, че има трънливи пътеки по пътя към върха. Има много „НЕ“: не ни вдигат телефона, не идват на среща, страхуваме се да не ни откажат, притесняваме се. Аз казвам така: „Дяволчето говори вместо нас – не се обаждай, може да не е удобно, да спят, да работят и т.н.“ Тропвам с крак на дяволчето и казвам: „Не, сега ще го направя!“ Какво може да се случи – да кажат „ДА“ или да кажат „НЕ“. По-добре да го разбера още днес, вместо да го мисля цяла седмица.’’

Няма лесна победа, но така е по-сладка и по-опияняваща. И както казва Рекс: „Вие сте орли и ви приканвам да се издигнете над дребните неща!“

Споделете с приятели:

Нагоре