Сбъдвай мечтите си, независимо колко време ще ти отнеме

Водица Димитрова, Мениджър

Казвам се Водица Димитрова, майка съм на три деца, имам четири внука и един правнук. Преди доста години се изправих пред сериозен здравословен проблем. Опитах с медикаменти, но получих алергичен шок и трябваше да се откажа от тях. Отчаяна и разтревожена ми предстоеше избор – операция или да потърся друго решение. Имах неотложна потребност да подобря своето здраве. Търсех осезателна промяна.

Информация за продуктите на Форевър получих от приятел на семейството. Избрах да опитам и не сгреших. Още на третия месец от трудно подвижна, с коктейл от доста заболявания, си върнах радостта от движението и усмивката. Превърнах се в ходеща реклама и споделях с ентусиазъм уникалните продукти. Вече 19 години ежедневно ги ползвам и поддържам своето и на семейството си здраве. Добрите резултати ми даваха кураж и засилваха вярата ми да продължавам да споделям.

Бизнес възможността и личното израстване

Повратна точка в мисленето ми изигра присъствието ми на Европейското рали в Кан и Ница. Слушайки с интерес невероятните истории от успешни сътрудници на Форевър, разбрах, че и аз мога да се възползвам от бизнес възможността. Какво ми беше необходимо? Изгарящо желание, точно и ясно формулирана цел и план за конкретни действия. Ставах и лягах с тази мисъл и успях – първата стъпка бе направена. Станах Супервайзор веднага след като се върнах от Франция. Спазвах стриктно три неща: ползвах продуктите, споделях с ентусиазъм за тях, привличах и включвах в екипа всички, които ми се довериха.

Увереността и самоуважението ми привличаха успеха. Вярата в себе си и адекватната самооценка ми дадоха вътрешна свобода да бъда по-независима от критика и чуждо мнение, да общувам по-свободно. Самоувереността възстанови вътрешното ми спокойствие и душевна хармония. А всеки път, когато изживяваш чувство на хармония със себе си, ти полагаш стабилна основа, върху която градиш всички останали аспекти от живота си.

Ниво Мениджър и отвъд

През дългия си маратон до ниво Мениджър срещах и сериозни проблеми. Научих се във всяка трудност да намирам решение, а не във всяко решение да виждам само пречки. Не бива да спираме да мечтаем независимо на колко години сме. Мечтите ни държат живи и витални, поддържат ни емоционално с висок дух и подхранват надеждите ни за нещо по-добро.

Следващите ми цели са Мениджър ОРЕЛ и Сеньор Мениджър, за да помогна на поне двама от екипа си и те да постигнат ниво Мениджър. Искрено вярвам, че това ще се случи с общи усилия в най-скоро време.

Мотивация и още нещо

Всеки, който се включва във Форевър, е мотивиран по един или друг начин. Едни се присъединяват заради продуктите, други се възползват от бизнес възможността. Но само мотивация не е достатъчна да развиеш успешен бизнес. Необходимо е и отдаденост. Да излезеш от зоната си на комфорт и да платиш цената. А тя е времето, което ще инвестираш. Тайната на успеха е, че няма тайна. Всичко зависи от това колко често и с колко хора ще говориш. Именно тази всеотдайност ти дава сила и кураж да издържиш в трудните моменти.

Ако нямаш успех, не обвинявай спонсора си. Той няма вина, че не напредваш. Спонсорът може да е виновен само за успеха ти. Ако прекият ти спонсор не се интересува от твоето развитие, както беше при мен, потърси нагоре по мрежата човека, който иска да ти помогне. Мой ментор стана Галя Царевска и съм ѝ много благодарна.

Качествата на мрежовика

В основата на успеха е силата на любовта. Благодарение на нея можеш да си съпричастен с болката на събеседника си. Научих се да слушам и да чувам внимателно това, което хората споделят с мен. Не е важно колко знаеш ти. Важното е да можеш да дадеш решение за проблемите на другите.

За да успяваш в мрежовия маркетинг, непрекъснато трябва да развиваш и надграждаш уменията си – трябва да си обучаем. Непрекъснато да развиваш знанията и компетентността си, за да вземаш точни и правилни решения. Да можеш да се намесваш, когато сътрудниците ти се колебаят. С позитивно отношение и постоянни последователни действия предизвикваш нещата да се случват.

В бизнеса си не можеш да успееш сам

Правилното отношение към екипа и проактивността ти помагат да насочиш фокуса си във вярната посока. Всеки може да успее, стига да разбере принципа на умножението и да полага нужните усилия, за да го претворява в действия.

Бъди себе си. Бъди откровен и споделяй възторга си от Форевър. Честността изгражда доверие, а страстта към бизнеса става заразна. Така може да създадеш екип, който не само ще ти повярва, но ще следва съветите, с които го напътстваш, вдъхновяваш и ръководиш.

Споделете с приятели:

Нагоре