Дръжте имунитета си под око

Форевър

Естествените защитни сили на тялото ни са в постоянна битка срещу невидими врагове – вируси и микроби. Затова е важно да правим всичко възможно да подкрепяме имунната си система и да имаме предимство, когато сезонните настинки и грипове атакуват. Предлагаме ви няколко лесни стъпки за подсилване на имунитета.

1. По-малко стрес и повече сън

Според учени от Харвард стресът може да повлияе негативно върху физическото здраве по много начини и дори да отслаби имунната ни система. За съжаление стресът и липсата на сън вървят ръка за ръка и подкопават защитните сили на тялото от две страни. Намирането на начини за понижаване на стреса и за отпускане може да изиграе сериозна роля в подкрепа на имунитета. Опитвайте се да спирате да отговаряте на служебни имейли и да се откъсвате от екрана поне няколко часа преди лягане.

2. Яжте имуностимулиращи храни

Да разполагате винаги с разнообразие от пресни плодове и зеленчуци у дома е не само рецепта за здравословно хранене, но и отличен начин да предпазвате тялото си. Цитрусите изобилстват на имуностимулиращия витамин С, а зеленчуци като броколи осигуряват витамини A, C и E заедно с антиоксиданти и фибри. Ако добавите чесън към ястията си, ще подпомагате имунитета си благодарение на съдържащите сяра съединения в него. Невинаги ви е приятен ароматът му? Включете хранителната добавка ФОРЕВЪР ЧЕСЪН И МАЩЕРКА в хранителния си режим. Нека не забравяме и дневната доза от любимите алое напитки, които също зареждат тялото с витамин С, с полизахарида ацеманан, както и много други полезни за здравето и имунната система нутриенти.

3. Попълвайте дефицитите

Дори и най-здравословното хранене може да доведе до дефицити в тялото. Докато доста витамини и минерали лесно се набавят с храната, нерядко се случва да не ни достигат цинк, селен, желязо и други микронутриенти. Ето защо няма да ни навреди да допълваме диетата си с добър мултивитамин като ФОРЕВЪР ДЕЙЛИ или мултиминерал като ФОРЕВЪР НЕЙЧЪР-МИН.

4. Бъдете активни

Според проучванията има пряка връзка между физическата активност и имунната система. Изследване, публикувано в Британския журнал за спортна медицина, казва, че 45 минути дневно умерена дейност като спининг, кростренажор или бягане може да изиграе важна роля за изграждането на силна имунна система.

5. Грижете се за червата си

Един от най-добрите приятели на имунитета ви са бактериите… но добрите, разбира се. Според най-новите проучвания точните нива полезни бактерии са отлични не само за храносмилането и здравето на червата, но осигуряват и гориво за защитните сили на организма. ФОРЕВЪР АКТИВ ПРО-Б предлага уникална комбинация от шест различни пробиотични щама, осигуряващи осем милиарда CFU (единици, формиращи колонии) здрави бактерии във всяка доза. Шестте щама са клинично проучени и подбрани заради полезното си действие и способността си да предлагат оптимални ползи за тялото.

Споделете с приятели:

Нагоре