Как да печелим престижните награди за Мениджърите?

Петя Димитрова, Сеньор Мениджър

„Бъдещето е неизвестно, затова го предпочитам щастливо“ – е казал един мъдър човек. Рисувам моето бъдеще в съзнанието си, творя го с картини, не преставам да се стремя, не се уморявам да се боря да направя живота си по-хубав...

Трудното начало

Във Форевър всеки може да постигне това, което иска, стига да знае предварително, че тук няма невъзможни неща... и да е готов да се учи (без значение колко успял се чувства в други сфери на живота си), и да работи здраво. В никоя друга професия не бих могла да постигна толкова, да избягам от посредствеността, да си създам такъв необикновен, красив, вдъхновен живот, живот без стрес и несигурност и да се чувствам защитена от финансови кризи.

Допреди 25 години си мислех, че да ходиш на работа срещу заплата, да се наслаждаваш на единствения си почивен ден в седмицата, да не се изкушаваш да мислиш за живот без ограничения, е най-нормалното нещо. Както повечето хора и аз бях свикнала да не искам повече, отколкото заплатата ми може да ми даде – „колкото-толкова“.

Бях преподавател в Медицински колеж и обичах работата си. Вярвах, че там ще се пенсионирам, но когато животът иска да ни направи по-силни, ни изпраща предизвикателства. Преобърна се на 180 градуса, след като загубих жилището си и буквално останах на улицата. „Сигурната ми заплата“ не можеше да запълни огромната пробойна в бюджета ми. Трябваше да замина да работя в чужбина, за да припечеля пари и да си купя друго жилище.

След една дълга поредица от кошмарни случки и преживявания, която продължи няколко години, в Атина намерих много повече от „средствата за едно жилище“ – открих необикновена възможност, която даде смисъл на живота ми. После се превърна в моя мисия.

Не разпознах веднага „възможността зад продуктите“. Бях толкова силно впечатлена и пленена от тях, че изобщо не забелязах какъв уникален и изключително щедър компенсационен план предлага Форевър. Нужно ми беше доста време, докато осъзная колко ярко се отличава сред всички познати компании във всяко едно отношение.

Форевър не просто ми помогна да оцелея

Направи от мен човека, който съм сега – свободен човек, който има контрол над живота си.

Когато през 1998 г. срещнах компанията, пред мен изникнаха многобройни препятствия за преодоляване: намирах се в чужда страна далече от роднини и приятели; не разполагах със средства, налагаше се да пестя дори от билетчетата за градския транспорт и изминавах огромните разстояния до офиса на Форевър и обратно пеш; нямах никаква представа от маркетинг, да не говорим за някакъв опит; за да поддържам комуникацията си с хората, трябваше да ходя на крака при тях на мястото, където работят или живеят – не разполагах нито с телефон, нито с интернет... Полагах усилия, не печелех нищо. Продължавах въпреки това и въпреки подигравките, че съм се захванала с невъзможна кауза.

Просто нямах друг избор. Трябваше да успея заради близките си, заради себе си, заради всички наоколо, които искаха да живеят по-добре. Бях сигурна, че съществува някакъв начин и за мен. Интуицията ми го подсказваше. Устремих се към невероятната перспектива с цялото си същество – с ума, душата и сърцето си. Нямах какво друго да инвестирам, освен времето си и използвах всяка възможност и всяка свободна минута да го превърна в знания и опит - проба-грешка, проба-грешка... отново и отново.

Намирането на пътя към успеха във Форевър беше моето огромно изпитание

Слушах гръцките топ-лидери, които разказваха с пламнали очи за поредното Рали, от което пристигаха и си мислех: „Как го постигат, какво правят те, което аз пропускам? Ще науча какво е и ще работя още по-упорито. Толкова силно искам да преживея същото като тях.“

1500 б.т. за година?! А по онова време едва събирах пари за една минимална покупка през месец-два, при това заедно с поръчките на други хора. Ех, ако тогава имах знанията и опита, които имам сега, можех да си спестя безкрайните години на лутане, безбройните неуспешни опити.

Квалифицирах се за първото си Рали чак 10 години по-късно. Оттогава не съм пропускала международна среща на Форевър и обиколих голяма част от света: Финикс, Далас, Вашингтон, Хавай, Лондон, Сингапур, Южна Африка, Дубай, Стокхолм, Абу Даби...

Глобалното рали

Знаете ли къде се намира най-вдъхновяващото място в „света на Форевър“? На Глобалното рали! То се провежда всяка година и дестинацията винаги е впечатляваща. Всеки път се удивлявам на перфектната организация на събитието и на това, че Форевър се грижи да създаде на всеки един от присъстващите най-прекрасните преживявания и да им остави незабравими спомени.

Ралито започва с развлекателен ден, посветен на района, в който се намираме – потапя ни в местните обичаи, в местната култура, води ни на разходка из забележителностите – малки екзотични пътешествия, сафари, круизи; глези ни с целодневни забавления и релакс в аквапарк, на морския бряг...

Програмата включва и специални обучения – възможност да се срещнем с елита на Форевър, да се учим от най-добрите, да почерпим от тяхната енергия и след това на свой ред да я раздадем на тези, които имат нужда от нея. Присъстваме на дългоочакваното представяне на новите продукти. Гледаме ги с удивление, нетърпеливи сме да ги опитаме лично.

Кулминацията е двудневното „Рали-шоу“. Мястото, на което можем да вдишаме „звезден прах“ и да се заредим за грандиозен успех. Невъзможно е атмосферата да бъде пресъздадена с думи. Емоцията е неописуема – опияняващ коктейл от всеобща радост, възторг, усещане за сплотеност и единение, за семейство – вълна от ентусиазъм, от неизчерпаемо вдъхновение... Празнуваме успеха си, празнуваме свободата!

Шоуто е забележително! На сцената текат великолепни, фантастични изпълнения на забележителни артисти, награждавания и споделяне на опит. Черпим с пълни шепи опит и вдъхновение. Връчването на най-високите чекове от програмата Chairman’s Bonus е най-вълнуващата атракция от това шоу. Винаги се наслаждавам на изключително изобретателния и забавен начин, по който се поднасят. Всички в залата празнуват, танцуват, на всяко лице виждаш усмивка, блеснали очи... забавление на макс! Буквално отвсякъде „хвърчат чекове“ от програма Chairman’s Bonus. Всички искат да застанат до хората с чековете, да споделят преживяването на техния успех, да се снимат за спомен...

Идва последната вечер от Ралито и Голямото парти – в стил, повлиян от локацията – кънтри, африкански, мексикански, полинезийски, диско... бляскаво, с много танци и веселие. Всяка година се срещаме с приятелите си от цял свят и с всяко следващо Рали добавяме към тях нови.

Щастлива съм, че още на първото си Рали успях лично да се запозная с Рекс и на всяко следващо имах възможност да се докосна до него и да заема частица от неговото безкрайно вдъхновение, от неговата доброта, благословия.

Имах хиляди причини да искам да успея във Форевър, но тази, която сега ме задвижва най-силно, най-вълнуващата, е да бъда част от това преживяване! Пристрастих се към него.

А вие? Искате ли да преживявате по едно такова паметно приключение всяка година?!

Програма Chairman’s Bonus

Това е следващото голямо предизвикателство и същевременно вдъхновение. Тя е идеалният модел, по който да изграждаме истински мрежов бизнес, школа за дългосрочно развитие, мощен стимул. Нейното предназначение е да ни извади от застоя, от инерцията на рутината, да ни направи активни, действащи Мениджъри и истински лидери.

Мен лично ме накара да се фокусирам върху новия си бизнес. Преосмислих стратегиите си за спонсориране и за професионална подготовка на СФБ. Истина е, че когато се концентрираш върху нещо, непременно постигаш резултати от него.

Форевър ни учи как честно и с достойнство да извоюваме свободата си. Учи ни, че постигаме най-големия си успех, когато изцяло се посветим на успеха на хората от нашия екип. Награждават ни богато и пребогато за това. Градим бизнеса си, като изграждаме бизнес-партньорите си. Не можеш да печелиш квалификации, мислейки само за своето постижение. Високоморален и материален стимул едновременно! Изключително мотивиращо и задвижващо!

Горда съм, че съм Форевър и мога да променям съдби! Благодаря, Рекс! Благодаря ти, Форевър за това, че се появи в живота ми и го преобрази; за това, че премахна от него всичките ми кошмари и в тези смутни времена ни даваш спокойствие и сигурност – на мен и на хората около мен! Благодаря за поредната много специална награда! Благодаря на моя прекрасен екип! Това е ваше дело, приятели! Вие сте семейството, което всеки би искал да има – истински бойци, верни и отдадени на мисията на Форевър.

Изминалата година ни даде много големи и особено значими уроци. Все още сме много малки в сравнение с това, което можем и което ще постигнем в близко бъдеще, но се движим в правилната посока.

Най-хубавото предстои. Гответе се за още по-висок скок!

Споделете с приятели:

Нагоре