По Коледа обърнете внимание и на себе си

По материали на Форевър Великобритания

Празниците са чудесно време да сме заедно с любимите си хора и да се концентрираме върху важните неща в живота. Но тези дни могат да бъдат и доста напрягащи. Купуването на хубави подаръци, организирането на събирания и планирането на пътувания трупат стрес в моментите, които би трябвало да са пълни с покой и радост.

Когато натискът на празничния сезон ви дойде в повече, погрижете се за себе си и ще се почувствате по-уравновесени и по-спокойни. Миналия месец ви предложихме няколко идеи за освобождаване от напрежението с продуктите на Форевър, а през декември ги допълваме с още съвети за време за себе си преди и по време на празничните дни. Дори да успявате да откраднете само по няколко минутки дневно, всяка от тях ще ви се отрази благотворно.

Глътка здраве

Отдъхнете, като заредите организма си с ГЕЛА ОТ АЛОЕ ВЕРА. Когато внимаваме какво даваме на тялото си, можем да се отпуснем по-лесно. ГЕЛЪТ ОТ АЛОЕ ВЕРА подпомага храносмилането, а когато се чувствате добре физически, умственото благосъстояние също не закъснява. Алоето за пиене е и чудесна основа за празничен коктейл – безалкохолен, а защо не и леко алкохолен, когато имате нужда да релаксирате с вкусно питие. Можете също да опитате АЛОЕ БЕРИ НЕКТАР, АЛОЕ И ПРАСКОВИ или АЛОЕ МАНГО за сладко плодово ободряване сутрин.

Ако пък имате нужда от сгряване, ЧАЯТ С ЦВЕТЧЕТА ОТ АЛОЕ е идеалният начин да се отпуснете и да оставите напрежението от деня да се оттече от тялото и ума ви. Комбинацията от цветчета от алое, канела, портокалови кори, джинджифил, лайка и други ароматни билки създават богато ухание, което може да ви помогне да се изпълните с покой и да се насладите на дните преди и по време на празниците. Обогатете изживяването с ПЧЕЛНИЯ МЕД на Форевър – идеален спътник на топлия чай. Той е гъст, сладък, полезен и много ароматен.

Ароматерапия за дълбока релаксация

Връзката между съзнанието и сетивата е невероятно силна. Случвало ли ви се е познато ухание да ви пренесе за миг на определено място или в отминал момент? Причината е, че всички наши сетива работят в тандем, за да ни помагат да си изграждаме представа за света край нас, а обонянието е едно от най-мощните сред тях.

По същия начин както някои аромати могат да извикват определени спомени, други имат свойството да повлияват настроението и цялостното ни състояние. Това е и същността на ароматерапията. С помощта на етеричните масла можете да внесете спокойствие в дома си.

Опитайте да обогатите въздуха вкъщи с ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА на Форевър. Миналият месец се спряхме по-подробно върху четирите аромата, но нека сега си припомним отново действието на един от тях. Маслото от ЛАВАНДУЛА е не само изключително подходящо за освобождаване от стреса, защото носи отмора и успокоение, но ни е любимо и понеже се прави в нашата България. Лавандуловата есенция на Форевър може да се разрежда в базово масло по ваш избор или в АЛФА-Е ФАКТОР за директно нанасяне върху кожата. Втрийте я в дланите си и вдишайте уханието за незабавно отпускане. Или пък сложете няколко капки в дифузер, за да ви обгърне ухание, което буквално стапя напрежението в тялото и ума.

Откъснете се от екраните

Екраните на електронните устройства са се превърнали в неразделна част от съвременния ни живот. Дали заради работа, желание да общуваме, скука или от всичко по малко, сякаш щом откъснем поглед от един екран, очите ни неволно се залепят за друг. Часовете, прекарани вторачени в някой от светещите правоъгълници бързо се трупат, толкова бързо всъщност, че общото време, което посвещавате на екрани всеки ден, може да ви шокира. Възрастните обикновено прекарват около единайсет часа дневно пред екрани – обикновено комбинация от компютри, мобилни устройства и телевизори. Всичко това се трупа и в един момент неизбежно оказва неблагоприятно влияние върху физическото и душевното ни здраве. Някои от най-честосрещаните проблеми са лош сън, напрежение в очите, замъглено зрение, главоболия и скованост и болки във врата и гърба.

Опитвайте да прилагате някои от следните съвети, за да се предпазвате от въздействието на екраните върху вашето здраве.

  • Изключвайте електронните устройства поне час преди сън
  • Преди лягане четете книги на хартия вместо електронни
  • Всеки ден подкрепяйте зрението си с хранителна добавка, която неутрализира синята светлина като FOREVER iVISION.

Излизайте сред природата

Според проучванията зелените пространства в голяма степен подобряват душевното ни здраве. Нещо толкова простичко като разходка в парка или екскурзия сред природата може да ви отпусне и успокои. Затова дори и в студеното време се опитвайте да излизате повече сред дървета или край морския бряг, за да възстановявате баланса си със заобикалящия свят.

Поглезете кожата си с любов

Празничният сезон е време да се раздаваме, но е хубаво да не забравяме и за себе си. Дали ще отдъхнете с хубава книга в ръка и АЛОЕ БИО-ЦЕЛУЛОЗНА МАСКА на лицето, или просто ще отделите време да се погрижите за кожата си с козметичните продукти на Форевър, ако си отделите малко лично време, наистина можете да облекчите напрежението около празниците. А има ли по-добър начин да прекарате поредната хладна и тъмна вечер от уютна топла вана с прекрасни продукти за лицето и тялото, които ви помагат да изглеждате и се чувствате по-добре?

Грижете се за себе си с Форевър

Независимо как избирате да отделяте внимание на себе си, Форевър може да ви помогне да извлечете максимума от тези моменти. От грижи за храненето до откриване на нови начини да се отпускате и успокоявате, като се съсредоточавате върху себе си, ние имаме продукт, който да допълни всеки ритуал за релакс.

Споделете с приятели:

Нагоре