Помощ, опора и подкрепа

Стефан и Таня Стаеви

Преди няколко месеца Форевър отправи много силно и предизвикателно послание към партньори, сътрудници, служители на компанията по целия свят, като ни попита „Какво има най-голямо значение за вас?“

Поразмислихме се кои са приоритетите в живота ни, какво ни запалва и подтиква към действия, как най-важните за нас неща определят изборите и посоката ни, накъде ни водят. Отговорите са толкова много и различни. Някои носят огромен позитивизъм и дори будят усмивки по лицата ни. Други малко натежават, защото носят скрития заряд на преживяна несполука или моментна несгода, но пък всички са много искрени и чисти. Всеки дефинира значимостта на нещо според личната си житейска ситуация, географско местоположение, пол, възраст, мироглед, нужда и т.н. И в общия случай се оказва, че искаме предимно да сме здрави и че поставяме семейството, успеха и благоприятната среда за живот най-високо в приоритетите си. И това е съвсем нормално, нали? Но мислите ли, че благополучие под каквато и да е форма може да се случи в този живот без малко помощ и подкрепа?

Здраво семейство се гради с подкрепа между партньорите, от децата, родителите и приятелите. Същото се отнася и за семейството на Форевър – в бизнеса растете и успявате с подкрепата на хората от екипа ви, от семейството и от компанията. И каквото и да изведете като приоритет в настоящия момент, то би било по-лесно осъществимо с помощ, опора и подкрепа. Затова толкова често чувате, че във Форевър успяваме, като помагаме на другите да успеят и да сбъднат мечтите си.

Вие си изберете как ще го наричате – подкрепа, помощ, съдействие, опора, поощрение, насърчаване, подпомагане, но го правете всеки ден и го отнесете към всичко, свързано с бизнеса ви.

Подкрепяйте сътрудниците си

+ Слушайте активно – като по-опитни в бизнеса, често в старанието си да предложим възможно най-много информация и ресурси се изкушаваме да говорим повече и забравяме да обърнем внимание на нуждите на събеседниците си. А желанието ни да убедим мигновено и задължително всеки около нас във верността на твърденията и възгледите си понякога ни прави и малко по-императивни. От изключителна важност обаче е да слушаме активно събеседниците си, да отговаряме адекватно и аргументирано на въпросите им и да подпомагаме всеки сам да осъзнае същината на бизнеса и простичката система за работа във Форевър.

+ Бъдете отборен играч – да сме част от екип не означава непременно, че сме отборни играчи. И за това се искат малко усилия – регулярна комуникация, уважение към личността и вижданията на хората около нас, споделяне на идеи и опит, силна подкрепа в съвместната работа.

+ Окуражавайте другите – поредният отказ, труден ден или неразположение могат лесно да демотивират всеки от нас и да ни накарат да се откажем да действаме днес, утре, занапред. Ето защо е много важно не просто да се опитваме да мотивираме сътрудниците си, а да ги насърчаваме да следват целите си независимо от обстоятелствата и да ги окуражаваме с комплимент за качествата им и за значимостта им като част от екипа и компанията. Гласувайте им пълно доверие, като ги каните да измислят и споделят своите идеи за действие и ги подкрепяте безусловно.

+ Предлагайте съвети, когато ви ги поискат – ако някой се обърне към вас за съвет, в никакъв случай не му обръщайте гръб. Използвайте личния си опит, помислете, обсъдете и се опитайте да помогнете. Не критикувайте! Човекът, който се обърнал към вас за помощ, вече изпитва несигурност в конкретната ситуация.

+ Искайте съвети – всеки има различни умения и качества, които могат да бъдат полезни в бизнеса. Не се притеснявайте да искате съвети и да се вслушвате в тях, това показва желание за екипна работа и взаимна подкрепа.

+ Учете ги да правят като вас – най-полезни на сътрудниците си можете да бъдете, като ги учите да правят като вас – да прилагат системата за работа на Форевър и да подкрепят екипа си! Просто, лесно и изпълнимо от всички. А за да разберете дали го правите, задавайте си ежедневно въпроса: „Искам ли всички от моята мрежа да правят това, което аз направих днес, за да расте моят бизнес?“

И докато вие подкрепяте мрежата си,
ние ще подкрепяме вас!

Лятото вече поотмина и навлизаме в по-активния работен сезон. Началото на септември за някои от нас е свързан с приготовления за училище и университет, за други – с по-сериозни работни проекти и ангажименти, а за нас във Форевър – за нов подем в бизнеса и много повече срещи, представяния, обучения и събития и готовност да ви подкрепим във всяко ваше действие за успех с компанията!

За повече информация следете съобщенията ни в приложението Форевър България, както и в страниците в социалните мрежи.

Винаги Ваши,

Стефан и Таня Стаеви

Управляващи директори на Форевър България и С. Македония

Споделете с приятели:

Нагоре