Петима за реактивен старт

Джон Къртис, Мениджър „Диамант”

Моят опит показва, че повечето хора, решили да се присъединят към Форевър, са разорени, на ръба на фалит или дори в още по-лошо положение. През 1993 г. и ние бяхме в много трудна ситуация. Досега ясно си спомням ужасното чувство – нямахме никакви средства да си купим стартовия пакет и се наложи да вземем назаем. На някого звучи ли му познато?

Първото, от което имахме спешна нужда в този момент, преди да се впуснем да осъществяваме всички свои амбициозни цели и мечти, бе бързо да реализираме печалба, за да можем да си върнем заема.

През изминалите оттогава години за нас нещата се промениха драстично. Все още обаче не са никак малко хората, които искат да се включат в бизнеса ВЕДНАГА, но се намират в лошо финансово положение и трудно могат да си позволят да отделят пари за стартов пакет или дори за първа минимална поръчка.

Една от ключовите способности в мрежовия маркетинг с Форевър е да умееш да показваш на новите или потенциалните сътрудници как да реализират бърз доход ВЕДНАГА – да речем в рамките на 30 дни.

Нека разгледаме един пример. Да наречем нашия потенциален сътрудник Мария – съпруга в семейство в разклатено финансово състояние, която доста се притеснява да инвестира в стартов пакет по цени за преференциални клиенти, за да започне своя бизнес. Става дума за около 750 лв., които ще променят живота ѝ, но това си е тема за отделна статия. Вашата задача е уверено да ѝ покажете как да си възвърне инвестицията, да реализира печалба, да постави основи за добър доход, да започне да изгражда бизнеса си и по-доброто си бъдеще. Ако успеете да го постигнете, всичките опасения и страхове на Мария ще изчезнат.

Как да го направите?

Помогнете на новия си сътрудник да спонсорира петима нови Асистент Супервайзори през следващите 30 дни! Разбира се, ще са нужни доста усилия, но резултатите определено ще си заслужават.

Започнете със списъка с имена. Ако прецените, че е беден, помогнете на Мария да го разшири. ПОКАЗВАЙТЕ ѝ, а не ѝ казвайте (има съществена разлика) как да осъществява ефективен контакт с потенциалните си сътрудници. В рамките на три седмици трябва да се свърже с 60 души, което означава едва по трима на ден и това е всичко! Защо казвам три седмици, а не 30 дни, както споменах в началото? Защото всеки потенциален СФБ преминава през задължителен „процес на спонсориране” – период, необходим му да прецени възможността, която сте му представили. Три седмици дават достатъчно време на потенциалните сътрудници да претеглят предложението ви и да се присъединят към бизнеса в рамките на набелязаните 30 дни. Ако всичко се случи по-бързо, още по-добре.

Петимата нови сътрудници и техните покупки за по 2 б.т. ще донесат на Мария общо 10 б.т., което са близо 1 000 лв. печалба и бонус от преференциални клиенти. Така тя веднага ще си възвърне първоначалната инвестиция, че даже и малко отгоре, а и ще има основа да започне да изгражда своя бизнес и екип.

До момента Мария успя да си върне инвестицията, да реализира печалба, вече има група, с която да започне да работи, и дори постави основа за издигане до ниво Супервайзор.

Мария е наистина развълнувана, мотивирана и уверена, вие също сте мотивирани и изпълнени с енергия – отлично свършена работа!

Или пък не? Помогнахте на Мария да открие първата си „вълшебна петорка”. Сега си спомнете правилото 80-20. Доказано е, че 80% от резултатите се реализират от 20% от хората. Въпросът е – кой от тези петима ще продължи напред? На този етап още не знаете. Трябва да откриете какво иска всеки от петимата нови сътрудници, да им покажете как да го постигнат и да работите с всички тях. Съвсем скоро от техните действия ще стане ясно от кого какво можете да очаквате. Но не забравяйте, че тези процентите се изчисляват приблизително. Понякога собствениците на Форевър бизнес, които реализират 80%, могат да дойдат вкупом, друг път може да се наложи да ги чакате по-дълго. Но средните стойности и съотношения в крайна сметка винаги са едни и същи.

В никакъв случай не забравяйте да помагате и на останалите четирима да постигнат онова, към което се стремят.

Продължете напред и съдействайте на Мария да открие петима 80-процентови сътрудници в екипа си. Така е почти сигурно, че ще постигне ниво Мениджър и ще открие потенциален нов Мениджър в групата си. А когато намери и развие петима, почти сигурно е, че ще е станала вашата „супер звезда”.

Каквато и значка да носите на ревера си в момента, опитайте лично да намерите петимата, които ще ви изстрелят още по-нависоко, или пък помогнете на свой обещаващ сътрудник да ги открие.

Споделете с приятели:

Нагоре