Мрежовият бизнес е фабрика за лидери

Петя Димитрова, Сеньор Мениджър ОРЕЛ

ПЕТЯ ДИМИТРОВА се включва във Форевър през 1998 г. в Гърция. През 2003-а вече е Мениджър, а три години след това става част от българското Форевър семейство. Петя е истински лидер, изключително отдадена на компанията, работи с прецизна последователност и постоянство, които неизменно ѝ отреждат място сред най-добрите собственици на Форевър бизнес в нашата страна. Тя е чест квалификант в Световни, Европейски и Глобални ралита и участник в програма Мениджър ОРЕЛ. Присъствието ѝ е винаги дискретно, но пък усилията ѝ в работата с компанията са целенасочени и ефективни, а резултатите – завидни. Петя Димитрова е сред първите квалификанти от България в програма Chairman’s Bonus и си заслужи втория по големина чек у нас на стойност 18 065,23 долара! Разпитахме я за квалификацията ѝ. Вижте какво ни разказа.

Защо решихте да участвате в програмата?

Мисля, че за всеки Мениджър, свързал се с Форевър, за да си създаде нов начин на живот, който е и достатъчно отговорен към екипа си, участието във всяка квалификация е нещо напълно естествено и „по подразбиране“.

Срещнах компанията в много критичен момент от живота си. Вкопчих се във възможността за бизнес като удавник за сламка. И благодарение на Форевър не просто изплувах, а сега живея необикновен, вдъхновяващ, красив живот на финансово независим човек. И най-важното – научих се как да предавам тази възможност на много други хора, за да могат и те да се възползват от нея. Това вече се превърна в моя мисия.

Щедрите награди на Форевър за Мениджърите – програмите ОРЕЛ, Forever2Drive, Chairman’s Bonus, са истински развиващи стимули и те всички до една са свързани точно с това „предаване нататък“. Дадено ти е нещо безценно – твой дълг е да го предложиш и на други, да бъде споделено. Помагаш на още хора да се пробудят, предаваш им знанията, опита си, преживяването от израстването, подкрепяш ги в първите им стъпки... докато се превърнат в орли, готови да полетят сами. Не можеш да печелиш тези квалификации, ако мислиш само за себе си и за постижението си, без да се грижиш за израстването и на другите. Нашата работа като Мениджъри е да изграждаме хората от екипа си. Това е Форевър бизнесът!

Затова не се поколебах, не ми беше необходимо да обмислям дали да участвам в програмата, или не. За мен Chairman’s Bonus е просто следващото стъпало в развитието на Мениджъра, което не може да бъде прескочено. Мой дълг е да продължавам да се развивам в знак на благодарност за това, което Форевър ми даде, а и заради хората, които ме следват. Нужен им е жив пример, за да се освободят от вътрешните си бариери.

Какво ви мотивира за усърдната работа?

През цялото време си мислех какъв ще е международният отзвук от това постижение не лично за мен, а за всички нас. Мотивираше ме желанието ми да покажем на Форевър света, че може да гледа на България като на страна с изключително голям потенциал за развитие, „да блеснем“, да се докажем като нация. Исках да направим така, че да ознаменуваме първата си година в програмата с впечатляващи чекове.

От друга страна – да покажем на всички скептици у нас, че Форевър е безценна възможност за всеки човек да постигне и най-смелите си мечти.

Какво по-различно от обичайното направихте?

Фокусирах се върху изискванията на програмата, но те не се различават много от тези за Мениджър ОРЕЛ, така че тази година спечелих и двете програми и то без никакво допълнително усилие. Удивителното в стимулите, които Форевър ни дава, е, че получаваш по една голяма награда за всяко отделно постижение, без значение, че си работил за тях едновременно. Всъщност за една и съща свършена работа те награждават няколко пъти.

Работата по програмата Chairman’s Bonus съвпадна с момента, в който вече бях постигнала едно ново ниво на самоосъзнаване. Много по-ясно виждах каква промяна трябва да направя в стратегията си не само за тази квалификация, а за бизнеса си изобщо.

Истински различното при тази квалификация беше, че се вгледах по-задълбочено в пътя, който съм изминала, грешките, разочарованията, пречките и най-важното – концентрирах се върху новите решения. Само това беше различното.

Трудно ли беше?

Според мен определението за това постижение не е „трудно“ или „лесно“, а възможно ли е за конкретния период, или не е. Когато предпоставките сочат, че постижението е възможно и реално, всичко се получава много лесно, от само себе си.

Мрежовият бизнес не е „набиране на хора“ за организацията, а „фабрика за лидери“, които изграждат лидери. Не правим мрежов бизнес, ако не знаем как да създаваме нови СФБ и как да ги водим към успеха им. И обратното – когато съумеем да генерираме процес на мултиплициране в екипа си, неговото развитие е неизбежно. Всички квалификации се подреждат една след друга. Вършим обичайната си работа и издигаме бизнеса си на все по-високо равнище.

Първо ниво на програма Chairman’s Bonus беше постижимо, нормално и дори бих казала –напълно естествено за професионалните ми умения и състоянието на екипа ми през изминалата година. Факт е, че бях изпълнила изискванията за квалификацията доста време преди края на квалификационния период.

Голямото предизвикателство за мен са по-високите нива – нещо, което не е по възможностите ми на този етап. Затова през настоящата и следващата година се ангажирам със създаването на новото поколение Форевър лидери, за които квалификацията за Chairman’s Bonus да е обичайно и напълно естествено постижение.

Изненада ли ви сумата на бонусния чек?

Очаквах сумата на чека да е по-висока от обичайните „четирицифрени“ чекове, раздавани на дебютанти като мен. Форевър ни поощрява с допълнителни суми, когато Мениджърите в екипите ни също се квалифицират за Chairman’s Bonus. Щастлива съм, че в моя екип имам такъв силен играч като Цвета и Емил Бурназки. Поеха твърд ангажимент. Завършиха квалификацията достойно. Знаех, че благодарение на тяхната самоотверженост върху тортата ще има и черешка.

Да, вярно е, сумата надхвърли очакванията ми. Успяхте да ме изненадате.

Как се почувствахте, когато отворихте чека?

Още докато го отварях, чувствах колко специален е този момент. Не съм в състояние да опиша трепета, усещането, че държа в ръцете си един от първите чекове от програмата, спечелени в България.

Странно, но в този момент не мислех за нищо, дори и за сумата. Сякаш времето беше спряло. Без мисъл. Само емоция, каквато за първи път изпитвах. Чувствах се като шампион, стъпил на почетната стълбичка. Изпитвах единствено гордост, че съм част от нещо велико, нещо колосално... и благодарност. Благодарност, че съдбата ме срещна с Форевър. Благодарност, че излязох голям инат – не ме сломиха негативните хора и тези, които не повярваха в мен, безбройните провали. Напротив, направиха ме още по-силна. Благодарност, че Форевър ни дава най-задвижващите и най-изграждащите стимули. Благодарност, че тази програма съществува и че е тук, в България и ни прави забележими.

Насладих се, преживях по невероятен начин този изключително вълнуващ момент. Безкрайно ти благодаря за признанието, Форевър! Благодаря на екипа си, който е моят учител в правенето на този бизнес! Благодаря на офиса на Форевър България, че с очакванията си към мен ме държа будна и търсеща цели 13 години и така ме подготви за битките, в които сега влизам!

Споделете с приятели:

Нагоре