Грижете се за косата си

Холи Стаут, вицепрезидент по продуктови разработки на Форевър

Когато се грижим за себе си от главата до петите, е възможно да не отредим нужното внимание на скалпа и косата си. Вицепрезидентът на Форевър по продуктови разработки Холи Стаут, която има над 20-годишен опит в създаването на козметика за кожа и коса, както и на хранителни добавки, споделя няколко съвета защо грижите за скалпа и косата са много важни.

Защо е важно да се грижим за косата си?

Когато се срещате с някого, първото нещо, което той забелязва, са лицето и косата ви. Затова е важно усилията, които полагате за лицето и тялото си, да включват и косата. Това е често пренебрегвана част от режима ви за здраве и жизненост и за нея са нужни точните продукти и внимание. Някои хора не са наясно какви продукти да ползват за конкретни цели, а други се оставят да бъдат подвеждани от заблуди за това как правилно да се грижат за своята коса.

Какви заблуди имате предвид?

Много хора не осъзнават, че шампоанът е предназначен за кожата на главата, а балсамът за краищата. Нерядко срещам схващането, че не бива да мием често косата си с шампоан и че трябва да ползваме балсам по-рядко. За маслата за коса се смята, че я омазняват прекомерно, както и че рициновото и минералните масла са полезни за нея. Няколко други по-общи заблуди са да смятаме, че е нормално и безопасно да стилизираме косата си всеки ден с високи температури без защитни продукти, както и че няма нужда да я предпазваме от агресията на околната среда.

Какви са полезните свойства на алое-жожоба шампоана на Форевър?

АЛОЕ-ЖОЖОБА ШАМПОАНЪТ съдържа натурални растения и е с висока концентрация на алое. Когато го втривате в скалпа си, той разгражда пот, мръсотия, мазнини и остатъци от продукти за стилизиране на косата. Той не почиства агресивно, но има достатъчно добри измивни свойства, за да почисти всичко ненужно от кожата на главата и косата.

С какво е полезен алое-жожоба балсамът за коса на Форевър?

Най-добре да е нанасяме АЛОЕ-ЖОЖОБА БАЛСАМА предимно по връхчетата на косата и по-пестеливо към корените. Той е богат на съставки, чиято функция е да разплитат косата и да я правят лесна за разресване, но пък е достатъчно лек да не я сплесква, а да я прави копринено мека.

Защо двата продукта на Форевър са уникални?

В повечето други шампоани и балсами на пазара първата съставка на етикета е вода. В двата продукта на Форевър на първо място е алое вера, защото то успокоява и подхранва в съчетание с научно подбрана комбинация от растителни екстракти и други съставки.

А какво откроява маслото за коса на Форевър от останалите?

Някои масла за коса са пълни със силикони, които остават по повърхността на косъма и по кожата на главата, без да се абсорбират, натрупват се и пречат. Нашата цел беше да потърсим съставки, които изпълняват функциите на силикона – осигуряват овлажняване и копринена мекота, но са растителни и се абсорбират, без да оставят натрупвания и косата да не натежава от тях. ПОДХРАНВАЩОТО МАСЛО ЗА КОСА на Форевър съдържа висококачествени масла с ниско молекулярно тегло, които се усвояват бързо от косъма за разлика от мазните масла с едри молекули, които попиват много по-дълго.

Какво е действието на подхранващото масло за коса на Форевър?

Маслата в продукта са подбрани да заглаждат косата и да ѝ придават блясък. С негова помощ можете да улеснявате разплитането и разресването на влажна коса, която подготвяте за стилизиране, но е и идеален заключителен щрих при оформянето на суха коса.

Споделете с приятели:

Нагоре