Бъдете търпеливи

Стефан и Таня Стаеви

Има едно златно правило, свързано с успеха във Форевър – успяват онези, които никога не се отказват. Или казано другояче – онези, които имат изгарящо желание и най-вече ТЪРПЕНИЕ да работят непрекъснато, докато изградят здрави основи за развитие на успешен бизнес с Форевър и без да се отказват, продължават да правят ВСИЧКО необходимо, за да може това да се случи. На някого може да отнеме няколко месеца, на друг – година или две.

Без значение колко време ще ви бъде необходимо на вас, важното е да сте търпеливи да продължавате напред. Това е задължително за дългосрочен успех в нашия бизнес и всеки, успял да промени живота си с Форевър, ще потвърди, че не е било нито лесно, нито се е случило от днес за утре. Но най-същественото е, че всеки може да го постигне, стига да не се откаже.

Всъщност този път искаме да споделим с вас нещо, което се отнася за ТЪРПЕНИЕТО не само в дългосрочен, но и в краткосрочен план. Какво имаме предвид?

Живеем във време, в което инструментите ни за изграждане на бизнес се развиват непрекъснато. Ние също трябва да сме готови да се променяме и развиваме, защото в противен случай бързо ще изостанем и ще пропуснем много възможности, които бизнесът ни предлага. Може да звучи малко старомодно, но преди години основната дейност за градене на екип бяха срещите на живо, които се уговаряха по телефон, а презентациите и обученията се правеха пред флипчарт с флумастер в ръка.

Днес, благодарение на технологиите и социалните мрежи, разполагаме с много повече начини и инструменти за общуване, споделяне, показване и демонстриране. Те водят до установяване на много повече контакти и провеждане на много повече „срещи“ с потенциални клиенти и сътрудници. Може да се каже, че на пръв поглед бизнесът ни също се е променил. Но само на пръв поглед, защото в мрежовия маркетинг има неща, които са непреходни и не подлежат на промяна. Много важно е да това да бъде разбрано и то най-вече от по-младите между вас. Причината нашата индустрия да е неподвластна на времето и да е толкова успешна независимо от обкръжаващата ни среда, е простичкият процес за изграждане на успешен бизнес. Именно тук ще обърнем внимание колко важно е ТЪРПЕНИЕТО и в краткосрочния аспект на ежедневната ни работа.

Дали по старомодния начин – по телефона, или чрез социални мрежи, месинджър, уотсап или другояче, първата стъпка винаги е да установим контакт с други хора. Колко? Колкото повече, толкова по-добре. Но по-важното е да знаем, че след установяването на първоначална връзка е решаващо да сме търпеливи в процеса на изграждане на взаимоотношения с потенциалните клиенти и сътрудници.

В крайна сметка искаме да помагаме на хората около нас да изглеждат по-добре, да се чувстват по-добре и най-вече да сбъдват мечтите си, като променят нещата в живота си, които до този момент не са им позволявали да го постигнат. Дали става дума за здраве, за пари, за повече свободно време, за свобода сам да определяш съдбата си, или за каквато и да е друга потребност или желание, първата стъпка е ТЪРПЕЛИВО да поговорим и още по-търпеливо да изслушаме и разберем нуждите и желанията на човека срещу нас. Да го провокираме да помисли и да дефинира собственото си „ЗАЩО“ – защо иска да изгражда собствен бизнес с Форевър, за какво е готов да работи здраво и без да се отказва.

Процесът на определяне на нуждите на хората и помощта да започнат да мечтаят и да вярват в промяната е фундаментален подход в изграждането на успешен бизнес, който няма да се промени. Той изисква ТЪРПЕНИЕ и ЛИЧНО отношение, разговори „очи в очи“, съвместна работа с наръчника „Първи стъпки към Мениджър“ и не една и две последващи срещи. За новите хора в бизнеса е далеч по-важно да имат визия как Форевър може да промени живота им, отколкото да ги пратите да четат съставките на продуктите и маркетинговия план на компанията, съгласни ли сте? А за целта са нужни лично отношение, разбиране и готовност за помощ, за които технологиите може не само да не са ви полезни, но съществува и риск да ви попречат.

След като обсъдите целите, нуждите и мечтите на новите си сътрудници, с ТЪРПЕНИЕ им помагайте да съставят списъка си с имена, да се учат да установяват контакти, да канят, да се справят с възражения. Помагайте им с ТЪРПЕНИЕ да организират първи домашни партита, да се запознават с асортимента на Форевър и ползите от употребата на продуктите. С ТЪРПЕНИЕ им показвайте как да представят бизнес възможността, компанията и продуктите, за да се научат да го правят и сами. Също така с ТЪРПЕНИЕ им съдействайте да започнат да спонсорират и да изграждат свой собствен екип. Това е класически процес, който никога няма да се промени.

Така че продължавайте да се развивате, използвайте всички възможни най-нови и популярни инструменти за общуване и споделяне. Но никога не забравяйте основните подходи и практики в нашия бизнес модел, които са неразделна част от него от дълги години и ще продължават да работят още години наред. Те изискват лично отношение и разбира се много ТЪРПЕНИЕ.

Винаги Ваши,

Стефан и Таня Стаеви

Управляващи директори на Форевър България и С. Македония

Споделете с приятели:

Нагоре