Съвети за гладък преход към учебната година

по материали от Форевър Великобритания

Остават по-малко от две седмици до началото на новата учебна година и преминаването от летен към училищен режим може да се окаже стресиращо за всички у дома. През главите на родителите минават милион неща особено ако детето е в ново училище или тъкмо тръгва в първи клас. Подготвихме няколко съвета, които се надяваме да помогнат на родителите да направят по-плавен, здравословен и организиран преход към началото на срока.

Възстановете режима на сън

През ваканцията децата ви сигурно са си лягали по-късно и са си поспивали сутрин, така че завръщането към здравословен режим на спане може да се окаже меко казано предизвикателство. Препоръчва се децата на възраст от 6 до 12 години да спят от 9 до 12 часа на нощ, а за тийнейджърите сънят е добре да продължава от 8 до 10 часа. Не забравяйте, че децата трябва да лягат и стават по едно и също време всеки ден, както и да изключват всички електронни устройства. Опитайте да преминете към този режим малко по-рано и да наложите ясни правила, ако срещнете отпор от тяхна страна. И преди лягане, естествено, не забравяйте да измивате зъбките им с пастата Форевър брайт!

Нека денят им да започва правилно

Сутрините често са лудница, но всеки родител иска детето му да е добре подготвено за предстоящия натоварен учебен ден. Затова питателната и здравословна закуска е задължителна. Началото на деня е и отличен момент за семейно общуване и сближаване. Препоръчваме ви закуската да е богата на протеини и фибри, които да ги заситят добре до обяд.

Приготвяйте им здравословен обяд

Още преди началото на учебната година здравословните обеди, с които изпращате децата на училище, трябва да са на първо място в списъка ви със задачи, но не забравяйте и да питате самите тях какво всъщност искат да ядат. Обедите дават отлична възможност да включите много плодове и зеленчуци, за да изядат поне една от петте препоръчителни дневни порции.

Някои подрастващи, особено тези, чието хранене не е твърде разнообразно, понякога не си набавят достатъчно витамини, но ние имаме решение! АЛОЕ ВЕРА НАПИТКИТЕ на Форевър, които се предлагат с няколко аромата – натурален, боровинки, праскови и манго, са много богати на витамин С и са подходящи за цялото семейство. ФОРЕВЪР КИДС също е отлична хранителна добавка, която ще предостави на детето ви всички необходими нутриенти включително витамини A, C, D и B12, желязо и цинк.

Разбере какво е необходимо за първата учебна седмица

Първата седмица от учебния срок обикновено е доста натоварена – децата се виждат с приятелите си след ваканцията, опитват се да си спомнят какво са учили миналата година, а може и да трябва да се запознаят с някой нов учител. За да преминете гладко през този период, говорете предварително с детето и проверете подготвило ли е домашните, дадени му преди ваканцията, прочело ли е книгите за лятото.

Упражнявайте мозъка преди училище

След толкова дълго време далеч от класната стая, мозъците на децата стават лениви. Важно е през лятната ваканция да ги поддържате във форма с интелектуално стимулиращи дейности като четене и писане. Опитайте да им отделите подходящо за учене място в детската стая или на друго спокойно и тихо място у дома с минимум разсейващи фактори.

Излизайте навън колкото можете повече

Връщането в класната стая не означава, че децата трябва да се сбогуват със забавленията и игрите на открито. Превърнете в навик излизането на въздух след края на учебния ден – разходка в парка или с колело до магазина са добри варианти. Когато са навън, децата тичат, скачат, катерят се и падат – движението тонизира мускулите им, подобрява енергията им и повдига настроението им.

Форевър желае на вас и децата ви успешна учебна година!

Споделете с приятели:

Нагоре