Био сертификати

Форевър

Непрестанният стремеж към екологична отговорност на Форевър изкачи нов връх с най-новото ни постижение – американски и европейски био сертификати за алоето, отглеждано в Доминиканската република и гела, извличан от вътрешността на листата му.

В продължение на 46 години Форевър твърдо и всеотдайно отстоява принципите на устойчивостта в производството и предлаганите продукти. Био сертификатите са доказателство за непоколебимата отдаденост на компанията ни към висококачествени съставки и добро земеделско стопанисване.

В сърцевината на нашето био производство на алое в Доминикана е залегнал холистичен подход към земеделието. Вместо изкуствени химикали стадо от близо три хиляди кози ни подават копитце за помощ, като осигуряват натурално плевене и над 2 500 тона естествен тор годишно. Това елиминира нуждата от синтетични хербициди, пестициди и наторяване, а и козите намаляват количеството гориво, необходимо за селскостопанска техника.

И американският (USDA), и европейският био сертификати подчертават колко важно е да се насърчава екологичният баланс, да се поддържа качеството на почвите, да се ограничава използването на синтетични химикали и забраняват генномодифицираните организми (ГМО) и йонизиращата радиация. Форевър отдавна отговаря на тези критерии и гарантира, че алое вера растенията ѝ в Доминиканската република и гелът от вътрешността на листата им не само отговарят на стриктни стандарти, но и насърчават екологичната отговорност.

В допълнение към отговорното отглеждане всичката вода, която се използва за миене и почистване на алоето на Форевър се рециклира обратно в полетата за поливане на насажденията, за да пестим ценния ресурс. След извличането на гела от вътрешността на узрелите алое листа, корите им също се връщат обратно в почвата, за да я обогатяват за бъдещите поколения.

С този затворен земеделски цикъл не само намаляваме отпадъците, но и подхранваме земята и се грижим за жизнеността ѝ през идните години.

Чрез новаторски земеделски практики и дълбоко уважение към природата Форевър продължава да поставя на първо място еко подхода така, както правим от създаването си. Уважаваните био сертификати са в унисон с усилията ни да извеждаме устойчивостта на преден план в производствения си процес.

Невероятно горди сме, че получихме американски и европейски био сертификати за алое вера растенията ни в Доминиканската република и гелът, извличан от тях – казва Гари Шрийв, президент на „Алое вера – Америка“. – Това постижение не само подчертава колко отдадени сме на това да предлагаме възможно най-добрите продукти на клиентите си, но е и отражение на нестихващия ни ангажимент да се грижим за околната среда.

Други устойчиви решения

В продължение на девет поредни години „Алое вера – Америка“ получава наградата „Син палец“, която удостоверява, че предприятието отговаря на всички местни и федерални изисквания за водопречистване за елиминиране на потенциални замърсители.


„Алое вера – Америка“ има сертификати от Международната организация за стандартизация (ISO) за водна и енергийна ефективност, качество, опазване на околната среда, безопасност на труда и лабораторна компетентност.


Девет поредни години АВА е носител и на наградата P2 на Тексаската комисия по екологично качество за програмите си за рециклиране и ограничаване на отпадъците.


Форевър директ намали размерите на кашоните за изпращане на поръчки, премина към опаковки от 85% рециклирани материали и замени найлоновия с хартиен пълнеж за уплътнение.


Форевър смени опаковките на напитките от алое вера с PET бутилки, които са от 100% рециклируема пластмаса, като вече са изработени от над 50% рециклиран материал.

Споделете с приятели:

Нагоре