Имунни агенти под прикритие

По материали от представяне на Холи Стаут

Със захлаждането на времето навлизаме в сезона на настинките и вирусите, децата тръгват на училище и детска градина и разпространението на болестотворни микроорганизми рязко се ускорява. Точно сега е моментът да се замислим дали защитните ни сили са готови за предстоящите предизвикателства.

Форевър предлага целенасочени продукти за подкрепа на имунитета, които добре познаваме и към които посягаме, когато неразположението вече е факт – ФОРЕВЪР ИМУБЛЕНД, АБСОРБЕНТ-С, ФОРЕВЪР ИМУНО, ПЧЕЛЕН ПРОПОЛИС, ЧЕСЪН И МАЩЕРКА. Но подходът да се сещаме за всички тях чак когато усетим, че ни дращи в гърлото, подсмърчаме или се чувстваме отпаднали, невинаги е оптимален. Трябва да ценим и пазим здравето си, докато сме в добра форма, а за целта Форевър има своите имунни агенти под прикритие. Те далеч не са първите, които ни хрумват, когато се замислим за защитните сили на тялото си, но както сподели в обучението си у нас в началото на септември невероятната Холи Стаут, всеки от тях играе роля за подхранване на организма с нутриенти и подкрепа на важни негови функции, свързани с предпазването му от външни агресори.

Вашата имунна система

Собствените ни защитни сили се борят с всеки микроб и са най-добрият охранител на тялото ни. Определението „система“ означава, че имунитетът се състои от различни компоненти, които работят в синхрон за поддържането на добро здраве. От физическите прегради, пречещи на патогените да проникват в организма, през неспецифичната реакция на вродения имунитет с широк набор от клетки с различна функция до специфичната защита на придобития – имунната ни система e изградена от милиарди клетки, за чието правилно действие най-важен е добрият баланс.

Продуктите на Форевър, за които Холи говори от сцената на 5 септември, се грижат именно за поддържането на това равновесие в тялото. Те не са предназначени за еднократно взимане при нужда, а представляват основни ежедневни добавки за всеки начин на живот. Нека видим кои са те.

ФОРЕВЪР АКТИВ ПРО-Б

Отдавна не е тайна, че доброто чревно здраве е задължително за силен имунитет. Пробиотичните бактерии се грижат микрофлората в тялото ни да работи в наша полза. Мнозина си мислят, че целта на добрите бактерии е да убиват лошите, но всъщност лактобацилите и бифидобактериите, доставяни от пробиотиците не са агресивни и не са в състояние да унищожават други микроорганизми. Идеята на този вид продукти е да доставят полезни бактерии с висока способност да се заселват в червата и по този начин да изместват микробите, които не са полезни за човешкото тяло – просто да не им оставят място, където да виреят.

ФОРЕВЪР АКТИВ ПРО-Б прави точно това и то по клинично доказан начин, като всяка капсула ни осигурява над осем милиарда единици, формиращи колонии, от шест синергични щама бактерии – бифидобактериум лактис, лактобацилус рамнозус 19070-2, лактобацилус реутери 12246, лактобацилус ацидофилус, бифидобактериум лонгум и бифидобактериум B-бифидум. Двете бактерии с номера след името си представляват специфични щамове, клинично тествани в Университетската болница в Копенхаген. Според тези проучвания те имат висока степен на оцеляване и добро закрепяне към лигавицата на червата. Това означава, че са специално подбрани да стигат до червата и да образуват там големи и дълготрайни колонии. Тези уникални щамове са допълнени от четири други, включващи нова разновидност на бифидобактериум бифидум, известна със способността си да произвежда ензима лактаза. Всеки от щамовете, вложени в продукта, има свой „паспорт“ с ДНК профил и информация, регистриран в международни научни бази данни.

Съвременна криогенна технология приспива дълбоко полезните бактерии в продукта и така ги защитава от активиране, преди да стигнат до храносмилателната система. Ценните пробиотици са защитени и от специалната опаковка с Activ-Vial™ технология, която им осигурява оптимална среда за съхранение.

ГЕЛ ОТ АЛОЕ ВЕРА

Напитката с 99,7% чист гел от вътрешността на листата на алоето е идеален спътник на ФОРЕВЪР АКТИВ ПРО-Б, защото действа като пребиотик, осигурявайки храна за полезните бактерии. Така ГЕЛЪТ ОТ АЛОЕ ВЕРА допълва действието на пробиотика, а и допълнително подкрепя храносмилането и подобрява усвояването на нутриенти.

Богатството от хранителни вещества в състава му е чудесно и за кожата, косата и ноктите, а уникалният полизахарид ацеманан допринася за подкрепа на имунната система. Всъщност именно ацемананът е един от ключовите маркери, с чиято помощ Международният научен съвет за алое определя качеството на алое вера продуктите. Гелът на Форевър съдържа близо два пъти повече ацеманан от изискваното за сертифициране от МНСА.

Алое напитките ни могат да се похвалят и с високо съдържание на витамин C, известен със способността си да допринася за нормалната функция на имунната система и за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.

ФОРЕВЪР АРГИ+

И ако не сте изненадани, че свързваме предходните два продукта с подкрепата на имунитета, то АРГИ+ може би ще ви накара да се позамислите. Разтворимата хранителна добавка доставя аминокиселината L-аргинин заедно с хранителни вещества, допълнително подпомагащи производство на азотен оксид в тялото. Азотният оксид е съединение, което помага на кръвоносните съдове да се отпуснат и отворят широко за по-добро кръвообращение. А точно кръвоносната система е тази, която доставя кислород и хранителни вещества до всички органи, за да функционират те правилно. Тя транспортира и клетките на имунната защита от органите, в които те се образуват, за да стигнат до всяко място в тялото, атакувано от патогени.

В допълнение към това АРГИ+ съдържа и собствена плодова смес, богата на полифеноли с антиоксидантно действие, както и витаминен комплекс, включващ витамини D, C и B12, които допринасят за нормалната функция на имунната система.

Два от тези витамини – С и В12, са водоразтворими, което означава, че при попадане в течност постепенно започват да се разграждат. Ето защо е важно да помните, че АРГИ+ трябва да се изпива до 30 минути след разтваряне на пакетчето. Можете да го изсипвате в ГЕЛ ОТ АЛОЕ ВЕРА, вода, плодов сок и да го добавяте в смутита и шейкове, като най-добре е напитката да е студена.

АРГИ+ доставя хранителни вещества, алоето подобрява усвояването им, а АКТИВ ПРО-Б създава идеална среда за подкрепа на доставеното.

ФОРЕВЪР КАЛЦИЙ

Малко неочакван продукт, когато говорим за защитните сили на тялото, но всъщност костният мозък е един от централните органи на имунната система. Множество имунни клетки с различно функция се образуват и зреят точно в костния мозък. Ето защо трябва да се грижим за здравето на костите си във всяка възраст, а добре знаем, че най-изобилният минерал в човешкото тяло – калцият, е задължителен за доброто им състояние.

Костите и зъбите ни постоянно складират близо 99% от калция в тялото и той поддържа здравината им. Останалият 1% от минерала се използва от тъканите и кръвта за процесите на обмяната на веществата на клетъчно ниво, за функционирането на сърцето и мускулите, както и за дейността на нервите. Незаменимият един процент се набавя чрез храната, а ако липсва в нея, се извлича от костите, което пък ги отслабва. Постепенната загуба на костно вещество в резултат от бедна на калций храна след време ги прави крехки, с по-ниска плътност и податливи на фрактури.

Освен калций, който допринася за нормалното състояние на костите, а те, както разбрахме, са важни за образуването на имунни клетки, в хранителната добавка на Форевър откриваме и два важни витамина – C и D, плюс цинк. Всички те допринасят за нормалната функция на имунната система и превръщат ФОРЕВЪР КАЛЦИЙ в чудесен продукт за подкрепа на защитните сили на тялото.

ФОРЕВЪР ЛАЙТ УЛТРА

И последният продукт от асортимента на Форевър, който Холи ни препоръча, е шейкът ФОРЕВЪР ЛАЙТ УЛТРА. Съдържанието му е изключително богато на хранителни вещества, като голяма част от тях допринасят за функцията на имунитета – витамини А, С, D, В6 и В12, фолат, цинк и селен. Но освен ценните нутриенти шейковете на Форевър доставят и по 17 г протеини в порция, а точно те са градивните елементи на организма ни и играят важна роля за регулиране на процесите в него. Самите антитела или имуноглобулините, които са едни от особено важните имунни клетки, всъщност представляват гликопротеини. В защитната система на организма има и други белтъчни клетки като цитокините, които пък широко се използват в междуклетъчната комуникация.

Приемането на подходящи количества протеини ще ни зарежда с издръжливост и енергия, за да не се изморяваме. Разтваряйте по две мерителни лъжици във вода, мляко или растителна напитка по избор, за да се зареждате с белтъчини и хранителни вещества. Можете да пиете ФОРЕВЪР ЛАЙТ УЛТРА преди и след тренировка, а ако имате шейкър, той може да бъде с вас навсякъде.

Грижете се за имунната си система, за да може и тя на свой ред да се грижи за вас и да ви предпазва от нежелани външни атаки!

Споделете с приятели:

Нагоре