Устойчиво производство за чиста планета

Форевър

Всяка година на 22 април светът чества Деня на Земята и през целия месец навсякъде се провеждат най-различни инициативи, посветени на екологията, устойчивото развитие и решения за ограничаване на климатичните промени. Във Форевър сме се посветили на екологично производство и на цялостно щадящо отношение към околната среда.

Компаниите от семейството на Форевър Ливинг Продъктс са най-големият световен производител, преработвател и разпространител на алое вера и продукти от алое. Близо 45 години произвеждаме висококачествени продукти за хора като вас – за да изглеждате и да се чувствате по-добре. За нас винаги е било приоритет да работим отговорно и в хармония с природата, да произвеждаме продуктите си устойчиво и с грижа към околната среда, за да пазим планетата.

Устойчивото развитие е дълбоко вкоренено у всеки, който работи за Форевър. Целта винаги е бъдеще в хармония с наличните ресурси на Земята. За да бъде тя добър дом и за децата ни.

АЛОЕ ВЕРА, ОТГЛЕЖДАНО ЕКОЛОГИЧНО

В основата на много от продуктите ни е чистият гел от вътрешността на листата на алое вера (носещо научното название Aloe Barbadensis Miller). Може би знаете, че по света съществуват над 400 различни видове алое. Но единствено видът {# Aloe Barbadensis Miller} е известен от хилядолетия с полезните си свойства за човека.

От засаждането на растенията в собствените ни полета до брането на узрелите листа алоето на Форевър се култивира устойчиво и със специални грижи. За нас то е изключително ценен ресурс и затова се отнасяме към него с много любов и внимание. Всяко листо се бере на ръка, корите се отделят грижливо също на ръка в последващия процес на „филетиране“. Единствено най-добрата суровина се влага в продуктите ни и се стараем нито капка от ценния гел да не се разхищава. Добро за околната среда, добро за хората.

УСТОЙЧИВО И С МИНИМАЛЕН ОТПЕЧАТЪК

Отглеждаме растенията си в най-обширните алое полета на света. В Доминиканската република насажденията ни се простират на площ, надхвърляща 2 500 хектара. Отглеждаме алое и в Южен Тексас и за да можем да контролираме прецизно целия процес и да се грижим подобаващо за околната среда, управляваме всичко сами.

Оставяме алое растенията си да съзряват в продължение на три години под палещите лъчи на карибското слънце. Затова и продуктите ни съдържат чистата енергия на 1 000 слънчеви дни. Корите, които работниците ни в Доминикана отделят на ръка, се връщат обратно в почвата за натурално торене на растенията. Така намаляваме въглеродния си отпечатък и постигаме непрекъснат природен кръговрат.

ЕКОЛОГИЧЕН ЦИКЪЛ

Водата е ценен природен ресурс, който играе голяма роля в производството. В последните години инсталирахме помпи и системи за капково напояване, захранвани със слънчева енергия, които осигуряват вода на всяко растение поотделно. Така намалихме разхода си на вода с 90%! Водата, с която мием току-що откъснатите листа, също се връща обратно на полето за напояване.

През последните три години компанията Aloe Vera of America, която управлява всички наши производствени мощности по света, получава наградата „Син палец“ от градската управа на Далас за ангажимента си да пази водните пътища чисти в допълнение към наградата за програмата си за предотвратяване на замърсяването.

Също така внимателно следим количеството отпадъци и рециклирането. Намалихме отпадъците с 50% и увеличихме рециклирането от 26% на 61%. За да продължим да поддържаме тази тенденция, непрекъснато търсим нови опаковъчни решения и алтернативни материали и си партнираме с компании, подкрепящи зелени производствени процеси. Транспортните кашони на Форевър са от 85% рециклирани материали и се печатат с екологични мастила. Рециклираме над 200 тона велпапе всяка година в допълнение към пластмасата, използвана при производството.

ВЪГЛЕРОДНА РАВНОСМЕТКА

Нашите 50 милиона алое вера растения пречистват въздуха от стотици милиони тонове всяка година. Това отговаря на действието на 2,5 милиона дървета.

Знаковите продукти на Форевър – алое вера напитките, се предлагат в 100% рециклируеми Тетра пак опаковки. Тъй като те се транспортират плоски в големи количества, значително намаляват въглеродния отпечатък на Форевър.

Една от причините Форевър да поддържа напълно затворен цикъл на производство е именно контролът върху въздействието, което всеки негов етап оказва върху околната среда и върху общностите, в които живеем и работим. Продължаваме да правим решителни крачки към още по-екологични практики, защото не сме „зелени“ само на думи!

Споделете с приятели:

Нагоре