Форевър ми даде крила

Николета Карпузова, Мениджър

Форевър се появи в живота ми като по заявка и съм безкрайно благодарна, че когато това се случи, взех решение да тръгна по този път, защото животът ми се промени. Аз се промених.

На мнозина им е трудно до поемат по пътя на промяната, защото тя понякога е болезнена, трудна и осеяна с предизвикателства, за които невинаги са подготвени.

Но аз вярвам с всяка клетка от тялото си, че когато търсим, винаги намираме. Жадувах за промяна, защото не харесвах обстоятелствата в живота си. Бях се изгубила по онзи път, по който хората масово вървим, без да се замисляме колко висока цена плащаме – работата ми даваше финанси, но ми взимаше време. Ценно време, което разменях. Време с родители, с приятели и с всички мои близки.

Мотивацията в работата

Мотивацията е нещо, към което се стремях много. Исках винаги да съм мотивирана и ентусиазирана. Изгубих много време да работя върху мотивацията си, вместо върху истински важните неща. Мотивацията не ми даваше любовта, с която днес работя Форевър. Онова, което промени цялата картина за мен, бе да разбера дълбоката причина ЗАЩО съм избрала Форевър. Може и да прозвучи странно, но в момента ме мотивира това да съм дисциплинирана в изграждането на бизнеса си. За мен истински важното е какво правя всеки ден, за да ставам по-добра от вчера.

Как ме промени Форевър

Форевър ми даде крила, дори и да ви прозвучи пресилено. Бях забравила какво е да мечтая, да се смея, да се забавлявам, да съм себе си, а тези неща толкова ми липсваха. Срещнах се с хора, които ми помогнаха да видя какво мога. С тяхно съдействие развивам качества, благодарение на които се усъвършенствам. А не е ли точно това целта на „работата“?

Днес вярвам много по-силно в себе си и в другите. Днес поемам отговорност за живота си, без да обвинявам другите и света за несполуките си. Днес съм хиляди пъти по-благодарна, смирена, уверена, амбицирана за промяна.

Следващата цел

По пътя към ниво Мениджър научих нещо много ценно – че целите не са писма до дядо Коледа, нито се случват само с визуализиране и позитивни мисли. Целите се постигат с труд, упорство, издръжливост, инат и дори хъс! Те имат нужда всеки ден да работим за тях. Някак приех, че когато имам цел, трябва да поема отговорност към нея, да се отнасям с уважение към нея, защото така запазвам самоувереността си. Следващата ми цел е по такъв начин да изградя бизнеса си, че да стана достоен Мениджър ОРЕЛ!

Важните качества за успешния СФБ

Вярвам, че човек има ли силно желание да се учи, ще задмине дори онези, които са имали повече качества от него. Този бизнес не е нито за най-умните, нито за най-можещите, а за тези, които са готови да се променят и да се учат.

Мисля че, за да бъде някой успешен собственик на бизнес, преди всичко трябва да слуша повече, отколкото да говори. Форевър дава решение на много житейски проблеми, но можем да сме полезни на хората само ако ги чуваме.

На второ място мисля, че е необходимо човек да е дисциплиниран, което за мен означава, че каквото и да става всекидневно извършвам базовите действия за развитието на своя бизнес.

И не на последно място смятам, че ключово качество е да ни е грижа за другите, защото сме в бизнес на взаимоотношенията. В днешно време хората имат нужда от добра дума, да бъдат чути и някой да защитава техните интереси.

За един по-добър свят

Форевър е едно вълнуващо пътешествие, което има своите предизвикателства, но и своите огромни позитиви. Във времената, в които живеем днес, и с всичко, с което ни се налага да се сблъскваме ежедневно, за мен Форевър е пристан, спокойствие, сигурност и надежда за един по-добър свят, в който човешките взаимоотношения ще бъдат приоритет за всички ни. И така светът ни би бил по-добър, по-мил, по-прощаващ и приемащ. Вярвам, че всички искаме да отгледаме децата си в един по-мирен свят и да бъдем пример за тях. Средата от хора във Форевър ми дава сила да вярвам, че съм на прав път и точно затова го споделям с увереност.

Споделете с приятели:

Нагоре