Връщане към нагласа за работа след почивки и празници

По материали от Форевър Великобритания

Надяваме се, че през лятото и изпъстрения с празници септември сте успели да си починете или в България, или зад граница и сте се насладили на отмора с приятели и любими хора. Преди пандемията всички приемахме за даденост възможностите за пътуване навсякъде. Днес се изпълваме с благодарност, че ваканциите отново ни дават свобода да опознаваме нови кътчета у нас и по света.

И може би именно тази признателност може да е трамплинът, който ще ни помогне да се върнем към работен режим с по-голямо желание от обикновено. Лесно е да си мислим, че ни се иска ваканцията да продължава вечно, но именно контрастите са ценното в живота – не е задължително работата и отмората да са взаимно изключващи се. Всичко опира до нагласата ни – нещо, върху което имаме пълен контрол, ако изберем да го упражним. Д-р Уейн Дайър казва: „Когато променим начина, по който гледаме на нещата, нещата, които гледаме, се променят.“ Колко мъдрост има в тази простичка мисъл!

Вероятно сте презаредили батериите си и докато сте имали време и пространство да мислите, са ви хрумнали чудесни нови идеи, които с нетърпение искате да изпробвате в бизнеса си или просто в начина, по който структурирате деня си. Може да сте открили дейности, които само увеличават заетостта ви, но не ви носят резултати. Принципът на Парето казва, че 80% от резултатите идват от 20% от работата. Кои са вашите златни 20%? Наблягайте повече на тях!

Ето няколко съвета за завръщане към бизнеса след почивки и празници.

  1. Припомнете си своето ЗАЩО. Защо поехте по пътя на собствения бизнес с Форевър? Какво ви е донесъл той вече? Запишете го на хартия, писането ни носи яснота.
  2. Вижте се само двамата със спонсора си. Това е човекът, който ви е вдъхновил да се включите. Повярвали сте в него и във визията му. Тя е разпалила вашето собствено въображение. Дори само 10 минути могат са се окажат достатъчни, за да се заредите отново с енергия и въодушевление.
  3. Преразгледайте целите си – все още ли са актуални? Може би през ваканцията са ви хрумнали идеи и целите ви имат нужда от корекция. Ако е така, ревизирайте ги, за да ви вдъхновяват и да отговарят на представите ви.
  4. Не се претоварвайте в началото, но недейте и да отлагате. Поставяйте си ежедневни постижими цели. Всеки ден си правете списък със задачи и ги задрасквайте, след като ги свършите. Започвайки полека, има по-малка вероятност да се почувствате претрупани с работа. Така че 3-5 задачи за деня са достатъчни.
  5. Учете нови неща. Включете се в онлайн обучение или прочетете книга, която ще развие уменията или мисловната ви нагласа. Ученето и правенето на нови неща ни изпълва със сили и увереност, гради самочувствието и вярата ни в себе си. Дори не е задължително да има връзка с бизнеса, всяко ново нещо ви помага да израствате и да се развивате.
  6. Ако още не сте изпробвали програма DX4, направете я – тя е идеален трамплин за ума и тялото след почивките!

Споделете с приятели:

Нагоре