Въпреки трудностите започнах отначало

Гергана Христова, Мениджър

Лъчезарната и чаровна усмивка на Гергана винаги грее на събитията на Форевър. От години тя не пропуска нито един Ден на успеха, нито едно специално обучение, неизменно е позитивна и приветлива. Може би онези от вас, които също редовно участват в събитията ни, са се чудили защо Гери винаги е в публиката, но по-рядко на сцената за награждавания. Прочетете историята на нелекия ѝ път във Форевър и отново се уверете, че в този бизнес не успяват единствено онези, които се отказват.

Казвам се Гергана Христова, на 41 г. и съм горда майка на една прекрасна пораснала дама на 20! Живея в София, а по-голяма част от съзнателния си живот съм прекарала в родния си град Дряново. Повече от 20 години работих в търговията – едва на 17 ми се наложи да започна като сервитьорка и постепенно стигнах до пост управител. От дете съм голяма мечтателка и много обичам да пътувам. Но допреди 10 години за мен пътуванията най-често бяха до Габрово или Велико Търново. А на море отивахме за една седмица, като спестявах пари през цялата година – за повече нямах финансова възможност. Осъзнавах, че водя доста ограничен начин на живот и започнах да търся промяна.

За Форевър научих, търсейки алтернативен начин да подобря имунитета на дъщеря си. Бях силно впечатлена от ефекта на всички продукти! Тогава все още не знаех, че Форевър ще е пътят и към моята промяна.

По това време търсех нова работа, защото исках да имам повече свободно време за семейството си и по-висок стандарт на живот. Не исках заплатата ми все да свършва още на първата седмица, след като платя сметките и разходите си за месеца. Не минаваше много време и сменях работното място с ново. Постепенно осъзнах, че докато работя за шеф, няма как да го постигна. Започнах да разглеждам бизнес варианти. Но предвид времената, в които живеем, рискът от фалит ми се виждаше значително голям отколкото вероятността за печалба.

Във Форевър започнах като клиент през 2012-а. Присъствах на първия за мен Ден на успеха, където научих какво е мрежов маркетинг. Толкова бях въодушевена, че вечерта не можах да заспя. Хареса ми, че няма таван на доходите, няма риск от фалит, имам свободата да разполагам с времето си, ще се радвам на личностно развитие, признание и финансова свобода.

Но истинската ми вяра в бизнеса дойде, когато станах Супервайзор преди около пет години. Толкова бях ентусиазирана! Вече имах екип, правехме планове как ще постигнем успех и ще подобрим начина си на живот. До ден днешен помня кой за какво мечтаеше!

Но ентусиазмът и мотивацията не продължиха дълго у хората в мрежата ми и те един по един започнаха да се отказват... докато не останах без екип! Тази момент бе много труден за мен и много силно ме демотивира.

По това време вече живеех в София и ходейки всеки ден на работа, не спирах да мисля за Форевър! Не пропусках Ден на успеха, семинари и обучения на екипа. Виждах успеха на другите колеги и се радвах на всеки. Не спирах да вярвам във възможността!

Един ден непозната жена ми се обади с покана за семинар, на който много исках да отида, но знаех, че няма да ми разрешат отпуска от работа. Обикновено нещата с отпуските се случваха трудно. Тогава тя беше много търпелива към мен и си поговорихме. До ден днешен съм ѝ благодарна! Зададе ми въпрос, който много ме накара да се замисля: „Наистина ли ще оставиш други фактори да определят кога и какво ще правиш?“ Тогава осъзнах, че не живея живота, който искам.

Сама трябваше да избера дали да живея, служейки на всеки следващ шеф, или да взема окончателно решение, че повече няма да отлагам! Това беше най-голямата победа... над самата мен!

Отново си бях изградила малко екипче, с което започнах смело да работя. Взех решение да напусна работа. Екипът започна да се разраства и за година и четири месеца станах Мениджър! В момента имам прекрасен екип и благодаря на всеки един от тях за доверието!

Благодаря от сърце на по-горния си спонсор и Мениджър Надежда Добрева, която беше до мен във всеки момент през годините. Благодаря на Богдана Тодорова, Женя и Иван Иванови и Виолина Минковска за отзивчивостта им! Благодаря на Златка и Златко Горанови, Цветанка и Емил Бурназки, Петя Димитрова и Елеонора Маринова за подкрепата и професионалните обучения!

Моята победа беше, че въпреки трудностите започнах отначало. Не съжалявам нито за миг, че изминах този път, защото предизвикателствата дадоха устойчивост на бизнеса ми. Осъзнах, че във Форевър е като в живота – въпреки препятствията трябва да се изправиш и да продължиш напред! Така и направих!

Споделете с приятели:

Нагоре