Дисциплина и постоянство

Стефан и Таня Стаеви

В началото на годината всички или почти всички си поставяме цели за предстоящите 12 месеца. Често те са сериозни, а се случва и някои да са поизостанали от миналата или по-миналата година. Обнадеждени и мотивирани от „новото начало“ и предстоящите цели 365 дни се хвърляме в дълбокото и пишем със замах. Но в крайна сметка близо 90% от написаното си остава само на хартия.

Всички стартираме ударно, творим, мечтаем, редим стъпки смело с ентусиазъм и твърда увереност, че този път резултатът ще е 1:0 за нас. Но с напредването на месеците, позатрупани от задачи и разни битови ангажименти, започваме да отлагаме за утре или другата седмица. Седмицата става месец, наваксването – все по-трудно. Полека губим първоначалния си заряд, предаваме се на рутината и в средата на годината зачертаваме само една или в най-добрия случай две-три точки от плана. И ето – пак отложихме успешната си реализация за друг път…

Какво ще кажете да направим тази година малко по-различна?
Да започваме!

Ще си позволим да ви дадем няколко съвета, които горещо се надяваме да последвате, а в края на годината ще се радваме да споделите какво се случи с вашия списък. Вече е ясно, че първата важна стъпка е изготвянето на детайлен план, който сме убедени, че вече сте направили още в началото на януари. Ревизирайте го, определете напредъка си към настоящия момент и, ако е необходимо, допълнете или обновете някоя стъпка, но все още не изтирвайте нищо.

Дефинирайте конкретни ЕЖЕДНЕВНИ действия за постигане на всяка от целите си. Трудната задача на този етап е да превърнете тези действия в навик. Един мъдър човек някога бе казал, че навикът е пресечната точка на знанията (какво да правя), уменията (как да го направя) и желанието (искам да го правя). Е, щом вече знаете какво искате и какво трябва да направите, за да постигнете желаното, остава да проявите ДИСЦИПЛИНА и ПОСТОЯНСТВО.

Впрочем, при нас във Форевър повечето от вас знаят, че това са две много любими понятия, които ползваме често, защото са доказани спътници на много успешни истории на собственици на Форевър бизнес.

А дисциплината и постоянството са щедро възнаградени, когато бъдат насочени към създаването на навик за ежемесечна активност с 4 б.т. – фундаментът на работата с Форевър. Четирите бонусни точки са основна градивна единица за абсолютно всеки бизнес, независимо сега ли стартира, или не, защото поставят две много простички изисквания – да ползваме продуктите лично и да ги споделяме заедно с възможността за бизнес. Претворени в реални действия само тези две неща могат да направят чудеса за вашето развитие във Форевър. Защото в нашия бизнес ефектът на мултипликацията действа с пълна сила. Така че, ако проявите ДИСЦИПЛИНАТА и ПОСТОЯНСТВОТО да сте активни с 4 б.т. и научите хората от мрежата си да правят същото, простата математика ще ви подскаже, че резултатите ще бъдат завидни.

Можем да ви изредим още куп предимства на активността с 4 б.т. – ползвате чудесни продукти за здраве и красота у дома, имате възможност всеки месец да опитвате нов продукт, за да се убедите в безупречните качества на всичко от гамата на Форевър, споделяте с приятели и познати бизнеса и продуктите и включвате нови хора в екипа си, получавате допълнителна отстъпка или бонус в зависимост от нивото ви в маркетинговия план на компанията. И накрая, но не на последно място – градите устойчив и проспериращ бизнес с Форевър, който ще ви помогне да постигнете много от онези цели, които написахте в началото на миналия месец.

Опитайте през 2022-а да работите с дисциплина и постоянство за набелязаните цели, бъдете активни всеки месец и в края на годината ще бъдете далеч по-удовлетворени, когато направите равносметка на постигнатото. А и може би в списъка ви няма да има задачи, които да прехвърляте за догодина.

Винаги Ваши,

Стефан и Таня Стаеви

Управляващи директори на Форевър България и С. Македония

Споделете с приятели:

Нагоре